Ο Μασκ παρουσίασε το γρηγορότερο Tesla Model S Plaid (vid)

O CEO της Tesla Ελον Μασκ παρουσίασε το νέο μοντέλο Model S Plaid, το γρηγορότερο όχημα της εταιρείας μέχρι τώρα, κατά τη διάρκεια ενός event στο Φρίμοντ της Καλιφόρνια την Πέμπτη.

«Γιατί κατασκευάσαμε ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο; Γιατί θέλουμε να αποδείξουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον και τα καλύτερα, γι αυτό», ανέφερε ο Μασκ αφού το οδήγησε στην πίστα κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Η Τesla μέχρι τώρα κατασκευάζει τα Model S, 3, Χ, Υ αλλά τα 3 και Υ αποτελούν το μεγαλύτερο μέγεθος των πωλήσεων της επιχείρησης παγκοσμίως.

Ο Μασκ ανέφερε πως το Model S έχει εμβέλεια 400 μιλίων με κάθε φόρτιση, φτάνει τα 200 μίλια ανά ώρα και μπορεί να επιταχύνει στα 0-100 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα. Το κόστος του, περίπου $130.000.

Το πρώτο Model S παρουσιάστηκε το 2012. Το όνομα ο Μασκ εμπνεύστηκε από την κωμωδία του Μελ Μπρουκς του 1987 “Spaceballs”.

Ο Μασκ επαίνεσε και το infotainment του οχήματος, αναφέροντας πως βρίσκεται στο επίπεδο ενός PlayStation5, ενώ το σύστημα ήχου είναι παρόμοιο με την εμπειρία ενός home-theater.

«Το μέλλον της αυτοκίνησης είναι η αυτόματη οδήγηση. Η διασκέδαση θα γίνει κάτι το πολύ σημαντικό. Οι επιβάτες θα θέλουν να δουν ταινίες, να ακούσουν μουσική, να χρησιμοποιήσουν το internet».

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Μασκ ανέφερε πως τα 25 πρώτα οχήματα θα παραδίδονταν εκείνη τη στιγμή, με περίπου 1.000 οχήματα ανά εβδομάδα κάθε τετράμηνο.

Αν και το 2020 η μετοχή της Tesla είχε επιδείξει τεράστια αύξηση, βοηθώντας άλλες μετοχές παρόμοιων επιχειρήσεων, επέδειξε πτώση 14% την Πέμτπη, υποχωρώντας σε σχέση με τον δείκτη S&P 500.

 

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Συμφωνία των 27 της Ε.Ε. για χρήση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προς όφελος Ουκρανίας
Σουηδία: Μείωσε το επιτόκιό της έπειτα από οκτώ χρόνια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Ευρώπη: Γιατί οι πολιτικές εξελίξεις εμποδίζουν τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών
Πτώση για τη γερμανική βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο
Αύξηση στις εξαγωγές Γερμανίας, απροσδόκητη μείωση στις παραγγελίες τον Μάρτιο
Wall: Διερύνει το θετικό ρεκόρ του στο 5x5 o Dow
Ορκίστηκε Πρόεδρος της Ρωσίας για πέμπτη φορά ο Πούτιν
Ρωσία: Τα πυρηνικά γυμνάσια μπορεί να ηρεμήσουν τους «θερμοκέφαλους» της Δύσης
Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών