Join US: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην Αγορά Εργασίας

Στόχος των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η προσέγγιση της αγοράς εργασίας, η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των εργασιακών φορέων αλλά και η προώθηση της καινοτομίας στην επαγγελματική κατάρτιση των φοιτητών και των φοιτητριών που συμμετέχουν στο Έργο τοποθέτησης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Τα Γραφεία Διασύνδεσης έχουν μια πολυεπίπεδη δράση με σκοπό την προετοιμασία των συμμετεχόντων για ομαλότερη ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ταγμένα στην καινοτομία, στην μετάδοση της γνώσης και της εξέλιξης, τα Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας στοχεύουν στην προώθηση των φοιτητών και των φοιτητριών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

 

Γραφείο Διασύνδεσης Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚυ) ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ιδρύματος το 2016. Το Γραφείο στο ευρύτερο πλαίσιο του Έργου «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας», το οποίο χρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Απασχόληση, Ανθρώπινοι Πόροι και Κοινωνική Συνοχή 2014 – 2020». Το Έργο αφορά τοποθετήσεις φοιτητών και φοιτητριών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας καθώς και την ανάπτυξη επικοινωνιακών και πρακτικών δεξιοτήτων.

Κύριοι στόχοι του Γραφείου είναι η βελτίωση της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και τον παραγωγικό ιστό της Κύπρου, η τοποθέτηση φοιτητών και φοιτητριών σε επιχειρήσεις και οργανισμούς και η αναδιάρθρωση των προγραμμάτων σπουδών του πανεπιστημίου με σκοπό την ενσωμάτωση ευκαιριών για τοποθέτηση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι δυνατό, ούτως ώστε οι γνώσεις και οι δεξιότητες που αποκτούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

 

Προσέλκυση νέων φορέων για συνεργασία

Μέσα στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του ΑΠΚυ, διοργανώνεται διαδικτυακή Ημερίδα στις 30 Ιουνίου 2021, στις 10:00, με στόχο την προσέλκυση νέων φορέων για συνεργασία και περαιτέρω δημοσιοποίηση του έργου του στην φοιτητική κοινότητα. Δίνεται βήμα σε φοιτητές και φοιτήτριες αλλά και σε εταιρείες για την παράθεση των εμπειριών τους σε ένα αενάως μεταβαλλόμενο οικονομικό και εργασιακό περιβάλλον. Συζητούνται εκτενώς οι προκλήσεις της ένταξης του μαθήματος της τοποθέτησης σε οργανισμούς και επιχειρήσεις στα προγράμματα σπουδών ενός αποκλειστικώς εξ αποστάσεως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος αλλά και εισηγήσεις για βελτίωση της εμπειρίας των συμμετεχόντων στο Έργο.

Περισσότερες πληροφορίες για την Ημερίδα, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.   

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη