Powered by

Πάφος: Ξεκίνησαν προετοιμασίες τα κέντρα αναψυχής

Εντατικές προετοιμασίες ξεκίνησαν από χθες οι επιχειρήσεις εστίασης στην Πάφο με σκοπό την επαναλειτουργία τους την ερχόμενη  Δευτέρα. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΟΣΙΚΑ) Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ  πως οι προετοιμασίες των κέντρων αναψυχής για την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους τη Δευτέρα βρίσκονται στο αποκορύφωμα τους, ενώ ευχήθηκε να είναι η τελευταία φορά που κλείνουν. Ο κ. Θρασυβούλου σημείωσε πως ήδη πολλά εστιατόρια άρχισαν καθαριότητα και προχωρούν στις αγορές τους, ώστε μέχρι τη Δευτέρα να μπορέσουν να προετοιμαστούν και να φιλοξενήσουν τον κόσμο, ντόπιο και ξένο.

Ευελπιστούμε, σημείωσε, όπως μέχρι τα τέλη του Σαββατοκύριακου ετοιμαστούν περισσότερες επιχειρήσεις για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν. Είπε ακόμη, πως εκείνο που προσδοκούν είναι όπως η τουριστική βιομηχανία μπορέσει να βρει τον δρόμο της ώστε όλες οι επιχειρήσεις να είναι σε θέση να επαναλειτουργήσουν τη θερινή περίοδο. 

Τέλος, είπε πως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά την επαναλειτουργία των κέντρων αναψυχής και με τους Κύπριους που θα μπορούν να διακινηθούν  στα ξενοδοχεία των πόλεων της Κύπρου, θα αποτελέσει ένεση λειτουργίας των επιχειρήσεων. Εξέφρασε τέλος όλα τα πάνε καλά και όπως η τουριστική βιομηχανία να μπορέσει να ανακάμψει . 

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Καλλής επιχειρηματίας και Ταμίας στο Σύνδεσμο Κέντρων Αναψυχής Πάφου ( ΣΙΚΑΠ) ανέφερε πως από χθες οι προετοιμασίες εστιάζονται στον καθαρισμό των χώρων, στις παραγγελίες των προμηθειών, και στις σχετικές απολυμάνσεις ώστε από τη Δευτέρα να δεχτούν τους πρώτους πελάτες τους.

Παραδέχτηκε πως το τρίτο ολικό lockdown στοίχισε στους επιχειρηματίες της Πάφου που είναι κατεξοχήν τουριστική πόλη και έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, προσθέτοντας πως υπάρχουν συνάδερφοι του που δεν θα επαναλειτουργήσουν . Ο κ. Καλλής ανέφερε πως μεγάλο απόθεμα έχει παραμείνει στις αποθήκες τους αφού είχαν προετοιμαστεί για τις εορτές του Πάσχα και  τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν.

Είχαμε, είπε, “παραγγείλει φρέσκα φθαρτά, κρέατα, φρέσκα ψάρια, που δεν μπορούν να διατηρηθούν για πολλές μέρες, με αποτέλεσμα πολλά εξ αυτών να έχουν πεταχτεί ή και να έχουν δοθεί  ”.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Καλλής εξέφρασε την αισιοδοξία του, αναφέροντας πως το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κίνηση λόγω και του εμβολιαστικού προγράμματος αλλά και των μέτρων που έχουν παρθεί και πως αυτή η “κατάρα”  της πανδημίας, σιγά σιγά θα εξαφανιστεί.  Σε σχέση με το μέτρο του Coronapass ο κ.Καλλής ανέφερε πως οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής δεν μπορούν να κάνουν τους αστυνομικούς. Απηύθυνε επίσης έκκληση στα μέλη της δύναμης που θα προχωρήσουν στους σχετικούς ελέγχουν να είναι προσεκτικά και να μην προκαλούν αναστάτωση ανάμεσα στους θαμώνες γιατί θα καταστεί δύσκολη και η  θέση των επιχειρηματιών. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση ενός χρόνου για την αδειοδότηση ξενώνων-Γιατί κρίθηκε αναπόφευκτη από την Βουλή
Ποιοι εκλέγηκαν και ποιοι επανεκλέγηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο του «Ρόδον»-Ψηφίστηκε η καταβολή μερίσματος
Πεντακόσιες επιπλέον πτήσεις ημερησίως στον εναέριο χώρο της Κύπρου-«Ομαλή ροή παρόλες τις προκλήσεις»
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο
Emirates: Αποκαλυπτήρια του νέου αεροσκάφους A350 στη διεθνή έκθεση «Paris Air Show 2025»
Πρωταθλήτρια στην αύξηση αεροπορικών συνδέσεων στην Ευρώπη η Ελλάδα-Στην τρίτη θέση η Κύπρος
Το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Palm Beach Resort: Εκεί όπου η παραθαλάσσια πολυτέλεια συναντά την επένδυση με προοπτική
Πάνε Ολομέλεια οι κανονισμοί για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία-Ποιες οι βασικές τους πρόνοιες
Μεγάλο ενδιαφέρον για επιχορηγημένες διακοπές χαμηλοσυνταξιούχων-Εξαντλήθηκε το διαθέσιμο ποσό, έκλεισαν οι αιτήσεις