Διαδικτυακή πλατφόρμα εκμάθησης για τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα και διαδικτυακή πλατφόρμα για τη χρήση της τεχνολογίας Blockchain από μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναπτύσσει το Εργαστήριο Κινητών Συσκευών (Mobile Devices Laboratory-MDL) του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την κοινοπραξία του έργου BCT4SMEs (Blockchain Technology For Small Medium-sized Enterprises). Το πρόγραμμα και η πλατφόρμα BCT4SMEs αναπτύσσονται στο πλαίσιο του ομότιτλου έργου με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας Βlockchain και να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Η εκπαιδευτική πλατφόρμα BCT4SMEs παρέχει ένα εξατομικευμένο περιβάλλον εκμάθησης σε κάθε χρήστη, ώστε να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την τεχνολογία Blockchain σε δύο κύριους τομείς: της ασφάλειας και των χρηματοοικονομικών. Στην εν λόγω πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμο το BCT Course, ένα μάθημα για την τεχνολογία Blockchain που θα σχεδιαστεί από το Εργαστήριo Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick σε συνεργασία με την κοινοπραξία του έργου. Το Εργαστήριο συμμετέχει επίσης στην ανάπτυξη του διαδικτυακού εργαλείου ΒΙΑ (Blockchain Implementation Assistant), που θα λειτουργεί ως ένας «ψηφιακός βοηθός» για τους χρήστες/εκπαιδευόμενους της πλατφόρμας. Το ΒΙΑ είναι ένα διαδραστικό εργαλείο το οποίο αξιολογεί τη γνώση και τις ικανότητες των εκπαιδευόμενων και εξατομικεύει την πλοήγησή τους στην πλατφόρμα, ανάλογα με το είδος της επιχείρησής τους και τις πληροφορίες που τους είναι πιο χρήσιμες. Το ΒΙΑ είναι το πιο καινοτόμο εργαλείο του έργου BCT4SMEs, καθώς προσφέρει ένα καθόλα εξατομικευμένο και διαδραστικό τρόπο ανάπτυξης και παροχής εκπαιδευτικού υλικού.

 

Το έργο BCT4SMEs αποτελεί συνεργασία μεταξύ έξι διεθνών εταίρων: Του CIVIC (Σκωτία), της Danmar Computers SP Zoo (Πολωνία), της AKNOW (Ελλάδα), της FyG (Ισπανία), της ATERMON (Ολλανδία) και του Εργαστηρίου Κινητών Συσκευών του Πανεπιστημίου Frederick, αναπόσπαστου μέρους του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου. Το Εργαστήριο αναπτύσσει έξυπνα και εξατομικευμένα περιβάλλοντα βασισμένα στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την ηλεκτρονική μάθηση, την επαγγελματική εκπαιδευτική κατάρτιση και την αντιμετώπιση άλλων κοινωνικών προκλήσεων. Στη συντονιστική ομάδα του ΜDL για το εν λόγω έργο συμμετέχουν ως επικεφαλής ο Δρ Αχιλλέας Αχιλλέως, Λέκτορας, και οι Δρ Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής και Διευθυντής του MDL, και Δρ Μάριος Λέστας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Υπολογιστών και Πληροφορικής.

Δειτε Επισης

SIMBA Animal Aid Cyprus: Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη για δύο διασωθέντα σκυλιά
Shell Cyprus: Στέλνει τρεις τυχερούς στη Μόντζα για το Grand Prix της Formula 1-Στις 25 Ιουλίου η κλήρωση
Stoiximan και ΑΠΟΕΛ στήριξαν τη Στέγη Ευγηρίας «Αρχάγγελος Μιχαήλ»-Χρηματική δωρεά και πασχαλινά δώρα
Συμμετείχε και φέτος στην εκστρατεία «Υιοθετήστε μια οικογένεια το Πάσχα» η Alpha Bank Κύπρου
Οι 60 νικητές που κέρδισαν τα κουπόνια για πασχαλινά ψώνια από το MyPetrolina app
Εθελοντές εργαζόμενοι της ΧΜ συμμετείχαν στην ετήσια αιμοδοσία της εταιρείας
Μετά τη Λευκωσία, μάγεψαν και τη Λεμεσό οι Pilobolus
Libertex: Γιόρτασε το πάθος, την μαγεία του ποδοσφαίρου και το ομαδικό πνεύμα προβάλλοντας το FC Bayern-Inter Milan
Η Eminentia Trading Ltd τίμησε τους καλύτερους Thermomix & Kobold Experts της Κύπρου (pics)
Στηρίζει το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» ο Άρης Λεμεσού