Α. Ασσιώτης: Σε δημόσια διαβούλευση η στρατηγική για ανάπτυξη
07:30 - 25 Μαΐου 2021

Η αντιμετώπιση των οικονομικών και κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του covid-19 και ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και η διασφάλιση της ανθεκτικότητας της κυπριακής οικονομίας, απαιτούν συντονισμένη προσπάθεια και καταρτισμό πλάνου που θα συνενώνει όλους τους φορείς για την μεταμόρφωση της οικονομίας.
Αυτό επισήμανε το μέλος του Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου, Δρ. Ανδρέας Ασσιώτης, ο οποίος από το βήμα του Cyprus Professional Services Conference που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Μαίου, υπογράμμισε πως το στρατηγικό πλάνο για την ανάπτυξη της οικονομίας υποδεικνύει την επικέντρωση σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, καθώς και στροφή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα.
Διαβάστε ακόμη:
Success is the only way για τις επαγγελματικές υπηρεσίες στην Κύπρο
Το Professional Services σηματοδότησε το Physical Relaunching
Όπως είπε, στην Κύπρο υπάρχει γεωργία και ελαφριά βιομηχανία, φέροντας ως παράδειγμα την φαρμακευτική βιομηχανία. Ο κ. Ασσιώτης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία για την δημιουργία μεγαλύτερων οχημάτων που θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Σε ό,τι αφορά τον καταρτισμό στρατηγικής για μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης, ο κ. Ασσιώτης σημείωσε πως είναι σημαντικό να υπάρχει επικοινωνία των πολιτών με την κυβέρνηση. Στην προσπάθεια του Συμβουλίου να χαράξει στρατηγική ανάπτυξης έχει διαβουλευθεί με πολιτικά κόμματα και οργανώσεις, όπως ΚΕΒΕ και ΟΕΒ.
Πρόσθεσε πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έχει κοινοποιηθεί στην Κομιισιόν, υπογραμμίζοντας πως η στρατηγική θα δημοσιευτεί και θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση μετά τις βουλευτικές εκλογές, ώστε το Συμβούλιο να λάβει τις θέσεις και απόψεις όλων των φορέων.
Σε ό,τι αφορά τις επαγγελματικές υπηρεσίες ο κ. Ασσιώτης ανέφερε πως οι τομείς που θα καταγράψουν ανάπτυξη θα χρειαστούν επαγγελματική εμπειρία, συμβουλευτικές υπηρεσίες, ψηφιακή μεταμόρφωση κλπ.