powered by

Χ. Κληρίδης: Μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα

Η τελευταία δεκαετία σημαδεύτηκε με αρκετά προβλήματα για την κυπριακή οικονομία και κοινωνία, διαβατήρια, panama papers, οικονομική κρίση και τραπεζική κρίση, επιφέροντας καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και φήμη της Κύπρου, ανέφερε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Χρήστος Κληρίδης, υπογραμμίζοντας πως παρά την κακή φήμη, μπορούμε να ανατρέψουμε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί, δεδομένου ότι θα υπάρξει συνεργασία με όλους τους επαγγελματικούς φορείς για προβολή των θετικών στοιχείων της χώρας μας.

Ο Σύλλογος ανέφερε ο κ. Κληρίδης- μιλώντας ενώπιον του Cyprus Professional Services Conference που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 20 Μαίου- έχει συμβουλευτικό ρόλο σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση της διαφθοράς, με τα πειθαρχικά συμβούλια του Συλλόγου να επιτελούν εποπτικό ρόλο, ώστε τα μέλη να πληρούν όλα τα κριτήρια. Υπογράμμισε πως με δική του πρωτοβουλία συστάθηκαν 15 επιτροπές στον Σύλλογο για την ετοιμασία εισηγήσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωσης της νομοθεσίας σε διάφορους τομείς και στην μεταρρύθμιση του συστήματος απόδοσης δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη: 

Success is the only way για τις επαγγελματικές υπηρεσίες στην Κύπρο

Το Professional Services σηματοδότησε το Physical Relaunching

Παράλληλα, ο κ. Κληρίδης στάθηκε στο θέμα της ανταγωνιστικότητας, υπογραμμίζοντας πως για να καταστεί η Κύπρος ελκυστική σε επιχειρήσεις με διεθνείς δραστηριότητες θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση του δικαστικού μας συστήματος, ώστε να αποφεύγονται οι χρονοβόρες δικαστικές διαδικασίες. Προς το σκοπό αυτό, είπε, ο Σύλλογος έχει προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις προς την Βουλή και εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτές θα ψηφιστούν με την νέα Βουλή.

Κάκισε το γεγονός ότι αρκετά θέματα ενώπιον της Βουλής οδηγούνται σε ατέρμονες συζητήσεις χωρίς αποτέλεσμα, ενώ για πολιτικούς λόγους ορισμένες φορές δεν ψηφίζονται νομοθεσίες για να μην πιστωθεί την επιτυχία η υφιστάμενη κυβέρνηση. Με αυτές τις νοοτροπίες, είπε, δεν πρόκειται να πάμε μπροστά.

Τέλος, ο κ. Κληρίδης ανέφερε πως χρειάζεται εκμοντερνισμός της νομοθεσίας, πρέπει να σκεφτούμε τρόπους για βελτίωση της νομοθεσίας, ενώ για το μέλλον του δικηγορικού επαγγέλματος σημείωσε πως οι δικηγόροι δεν θα πρέπει να βλέπουν ανταγωνιστικά τα άλλα επαγγέλματα στον τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, αλλά να εξευρεθούν οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεργασίας, ώστε να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Τάσια Γιανναρά Γιαλλουρίδου: Το επόμενο μεγάλο βήμα στην ηγεσία ξεκινά με συμμετοχή
Κατασκήνωση FEM στην Κύπρο: Εκεί που τα κορίτσια βρήκαν τη φωνή τους, την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να ηγηθούν
Με μεγάλη επιτυχία το 7ο ετήσιο Τουρνουά Φούτσαλ TELETHON-Η νικήτρια ομάδα
Δυναμική παρουσία Κύπρου στο MRC Crete 2025-Οι διακρίσεις ομάδων ρομποτικής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων
«Η Αόρατη Συνωμοσία»: Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Χατζηκυριάκου για τον φόνο του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία το 1974
3ο Cyprus Forum-Cities: Πόσο έξυπνες μπορούν να γίνουν οι πόλεις της Κύπρου;
Συμμόρφωση με την Ε.Ε., παγκόσμια ευθυγράμμιση AML και δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου
Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στους Μαθητικούς Διαγωνισμούς Πληροφορικής CCS
Διεθνής αναγνώριση για το MBA του Πανεπιστημίου Λεμεσού με EFMD διαπίστευση
Η επανάσταση στη ναυτιλία μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη