Μετατροπή και πιστοποίηση εργασιακού χώρου σε χώρο μάθησης

Ίσως πιστεύετε ότι ως ενήλικας οι μέρες μάθησης έχουν τελειώσει. Λάθος! Μαθαίνουμε καθημερινά, ειδικά στη δουλειά. Μαθαίνουμε πώς να κάνουμε τη δουλειά μας, πώς να επικοινωνούμε με ανθρώπους, νέες συμβουλές, και μερικές φορές μαθαίνουμε ακόμη και πώς να μάθουμε.

Όταν σκεφτόμαστε τη μάθηση, οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ή την κατάρτιση σταδιοδρομίας με έμφαση στις απαιτήσεις εργασίας και την επαγγελματική πρόοδο που αποτελούν τη βασική ώθηση. Η μάθηση θεωρείται ακόμη και από ορισμένες εταιρείες ως δαπανηρή διαταραχή της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας.

Γνωρίζατε όμως ότι η μάθηση που συμβαίνει μέσω της εργασίας είναι πολύ πιο αποτελεσματική από τη μάθηση εκτός της εργασίας; Πολλές μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι ο χώρος εργασίας μπορεί να είναι ένα πραγματικά αποτελεσματικό, αν όχι το πιο αποτελεσματικό, μέρος για μάθηση.

Το ΚΕΒΕ συμμετέχει ως ένας από τους εταίρους στο ευρωπαϊκό έργο “Towards a Holistic Transformation of Organisations into Learning Workplaces - LEARN” το οποίο στοχεύει να μετατρέψει το χώρο εργασίας σε περιβάλλον μάθησης και το χρόνο εργασίας σε ευκαιρία διαρκούς βελτίωσης. Με αυτό τον τρόπο, επωφελούνται τόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες που αφορούν την εργασία τους, όσο και οι εργοδότες, καθώς μέσα από το LEARN θα δημιουργηθεί μια πιστοποίηση, που θα μετατρέπει τους οργανισμούς και επιχειρήσεις σε χώρους μάθησης.

Οι δραστηριότητες του έργου LEARN ξεκίνησαν τον Ιανουάριο 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο 2022. Συντονιστής του έργου είναι η κυπριακή εταιρεία ‘M.M.C. Mediterranean Management Centre’, ενώ οι υπόλοιποι εταίροι της κοινοπραξίας προέρχονται από την Αυστρία, Γαλλία, Ελλάδα και Ισπανία.

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο επικοινωνείτε με το ΚΕΒΕ, φ/δι Δήμητρας Παλάοντα (τηλ. 22889840) ή επισκεφτείτε https://www.facebook.com/Learning-Workplaces-105192341052794.

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα