Νεκρός ο δισεκατομμυριούχος Ολιβιέ Ντασό από συντριβή ελικοπτέρου

Σοκ έχει προκαλέσει στην Γαλλία η είδηση του θανάτου του Ολιβιέ Ντασό, γόνου της γνωστής οικογένειας του μεγιστάνα Serge Dassault.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters ο Ντασό σκοτώθηκε όταν έπεσε το ελικόπτερό του στην πόλη Τοκ στην Καλβαντός.

Από την συντριβή του ελικοπτέρου σκοτώθηκε και ο πιλότος.

Στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δήλωσε: «αποχαιρετώ τον ηγέτη της βιομηχανίας, τον πολιτικό αλλά και τον επίτιμο αρχηγό των ενόπλων δυνάμεών μας που δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την πατρίδα του».

 


Ο Ολιβιέ Ντασό είχε γεννηθεί το 1951 στο αριστοκρατικό προάστιο Boulogne-Billancourt. Η περιουσία του έχει υπολογιστεί σε 5 δισ. ευρώ.

Βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος “Οι Ρεπουμπλικανοί”, στην έδρα της Oise από τις βουλευτικές εκλογές του 2002 και γιος του βιομηχάνου Σερζ Ντασό.

Η οικογένεια Ντασό είναι συνυφασμένη με τον αεροναυτικό και αμυντικό κολοσσό, ενώ έχει επεκταθεί και στα μέσα ενημέρωσης. Ανάμεσα στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει είναι και η εφημερίδα Le Figaro.

Ο ιδρυτής του ομίλου Dassault, Σερζ Ντασό, έφυγε από τη ζωή πριν από τρία χρόνια σε ηλικία 93 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια. Ήταν ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας και ο 57ος στον κόσμο, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα εξαγοράς ψήφων, ξεπλύματος και κρυφών λογαριασμών.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πρότυπο προσφοράς και αριστείας ο Δρ. Χρίστος Χρίστου-Τιμήθηκε από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής
Πόπη Τάντα: Τα 35 χρόνια καριέρας στον όμιλο Louis Hotels και ο τομέας της φιλοξενίας ως τρόπος ζωής
Συγχαίρει Γ. Παντελίδη για εκλογή στην Προεδρία ΟΕΒ ο ΠΙΣ-«Προσβλέπουμε σε εποικοδομητική συνεργασία»
Σημαντική διάκριση για τον επιχειρηματία John Christodoulou-Βραβεύτηκε με το «Maria Callas Grand Prix Monaco»
Ντέμης Χασάμπης: Ο Κύπριος που κατέκτησε το Νόμπελ και την κορυφή της τεχνητής νοημοσύνης
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Frederick ο διακεκριμένος Καθηγητής Jeffrey Sachs
Tariff(α)s εκ πεποιθήσεως…Η φιλοσοφία και κοινωνικοοικονομική θεώρηση πίσω από το φορολογικό κρεσέντο του Τραμπ
Τιμητική διάκριση στην Ελλάδα για τον Ε/κ επιχειρηματία και συγγραφέα Δρ. Δημήτριο Ζάμπογλου
Η Χριστίνα Πέτρου εκπροσωπεί την Κύπρο στη Milan Design Week
ΤΕΠΑΚ: Βράβευση ερευνήτριας Δρ. Πηνελόπης Κωνσταντίνου στα Βραβεία Έρευνας του ΙδΕΚ