powered by

ΟΣΕΟΚ: Συντονισμένη η αναβάθμιση της περιοχής Φανερωμένης

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), χαιρετίζει με ικανοποίηση την απόφαση για μεταστέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο ιστορικό κτήριο του πάλαι ποτέ «Παρθεναγωγείου Φανερωμένης».

«Η συντήρηση του αξιόλογου αυτού κτηρίου, θα συμβάλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και αισθητικής εικόνας της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας», σημειώνει η Οργάνωση.

Η Ο.Σ.Ε.Ο.Κ., χαιρετίζει επίσης και την πρόθεση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής να προχωρήσει στην αναπαλαίωση και συντήρηση των ιδιόκτητων κτιρίων της, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως φοιτητικές εστίες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι, η συντονισμένη αυτή αναβάθμιση της περιοχής δεν θα προσελκύσει μόνο ακαδημαϊκό προσωπικό, φοιτητές και επισκέπτες, αλλά θα επαναφέρει και την επιθυμία σημαντικού αριθμού και κυρίως νέων Κυπρίων να εγκατασταθούν στην παλιά πόλη.

Δειτε Επισης

«Silvex House»: Γραφειακοί χώροι προς πώληση στο επιχειρηματικό κέντρο της Λευκωσίας
Cyfield: Ποιότητα κατασκευής και σίγουρος τίτλος ιδιοκτησίας-Έκδοση τίτλων για τρία ακόμα έργα
FIBA Eurobasket 2025: Με γοργούς ρυθμούς οι εργασίες της A&A Apostolides στο «Σπύρος Κυπριανού»
H Viomar Ltd εξοπλίζει τους The Landmark Nicosia Towers με πατώματα και επιφάνειες δαπέδου
Ντουμπάι: Ρεκόρ πωλήσεων για τα πολυτελή ακίνητα πριν την παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω δασμών
J+A Philippou architects-engineers: Το αρχιτεκτονικό γραφείο πίσω από το ιδιόκτητο γήπεδο του ΑΠΟΕΛ
Μαρίνος Κυναιγείρου: Με το δεξί στο 2025 η κτηματαγορά-Θετικές οι προοπτικές για το μέλλον
Στεγαστική πολιτική: Διευρύνονται τα εισοδηματικά κριτήρια για το σχέδιο στέγασης μέτρια αμειβόμενων του ΚΟΑΓ
Ανοδικά οι τιμές των κατασκευαστικών υλικών το πρώτο τρίμηνο...Σε ποια οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Πρόσβαση για περισσότερους πολίτες στα στεγαστικά σχέδια του ΚΟΑΓ-Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου