powered by

«Άλλαξε» πρόσωπο το τραπεζικό σκηνικό

Αλλαγές στην ανώτερη ηγεσία των κυπριακών τραπεζικών ιδρυμάτων σημειώθηκε την τελευταία διετία, με τις ισορροπίες να αλλάζουν για ακόμα μια φορά. Συγκεκριμένα, μετά την οικονομική κρίση του 2013 η πλειοψηφία των κυπριακών τραπεζών παρέδωσε τα ηνία της ανώτερης διευθυντικής ηγεσίας σε στελέχη με διεθνή εμβέλεια. Πριν από μερικά χρόνια, το σκηνικό άρχισε να αλλάζει με τις συγχωνεύσεις τραπεζών με την πλειοψηφία των κυπριακών τραπεζών να διοικούνται από κυπριακά ανώτατα στελέχη. Ωστόσο, η εν λόγω τάση, με τις αλλαγές που καταγράφεται στην ηγεσία των κυπριακών πιστωτικών ιδρυμάτων, άρχισε να αντιστρέφεται με την πλειοψηφία των CEOs των πιστωτικών ιδρυμάτων να προέρχονται από το εξωτερικό.
 

Διαβάστε ακόμα:

Σε χαμηλές πτήσεις τα ταξίδια λόγω πανδημίας

Πύργος 12 ορόφων θα ανεγερθεί απέναντι από το Προεδρικό

LionGlobal Advisors: Αντιστέκονται στην κρίση τα ακίνητα

Π. Λοΐζου: Δεν είναι απλό εγχείρημα οι επενδύσεις σε ακίνητα

Επί τάπητος η ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων Ινδίας -  Κύπρου



ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ- Πανίκος Νικολάου
Πριν από περίπου δύο χρόνια ο Πανίκος Νικολάου ανέλαβε καθήκοντα CEO στην Τράπεζα Κύπρου και συγκεκριμένα τον Μάιο του 2019, μετά την παραίτηση του Ιρλανδού τραπεζίτη, John Hourican, o οποίος ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας Κύπρου σε μια δύσκολη περίοδο το 2013.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - Oliver Gatzke
Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου 2021 τον διορισμό του Γερμανού Oliver Gatzke με εμπειρία στα τραπεζικά, διαδεχόμενος τον Ιωάννη Μάτση ο οποίος αποχώρησε και επίσημα από την Ελληνική τον Σεπτέμβριο 2020. Ο Ιωάννης Μάτσης διαδέχθηκε τον Ολλανδό τραπεζίτη Bert Pijls o οποίος ανέλαβε τα ηνία της Τράπεζας το 2014 μέχρι και το 2016.

AstroBank - Αριστείδης Βουράκης
O εξ Ελλάδος τραπεζίτης, Αριστείδης Βουράκης, που διετέλεσε Deputy CEO  στον τραπεζικό Όμιλο AUDI και ανώτερο στέλεχος στην JP Morgan στο Λονδίνο, διαδέχθηκε και επίσημα τον Κωνσταντίνο Λοΐζίδη το Νοέμβριο 2020.

cdb bank – Λουκάς Μαραγκός
Ο Λουκάς Μαραγκός διορίστηκε τον Δεκέμβριο 2020 στην θέση του Πρώτου Εκτελεστικού Διευθυντή της cdbbank (Κυπριακή Τράπεζα Αναπτύξεως) διαδεχόμενος τον Κώστα Αργυρίδη.

Δειτε Επισης

Η ΕΚΤ ίσως τερματίσει το QE τον Δεκέμβριο και όχι τον Σεπτέμβριο-Πώς θα αντιδράσουν οι αγορές
Νέες προθεσμιακές καταθέσεις από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (Κύπρου)-Η διάρκεια και το επιτόκια
Θωρακισμένο το χρηματοοικονομικό σύστημα, αλλά απαιτείται εγρήγορση-Παραμένει ανθεκτική η κυπριακή οικονομία
Οριακή μείωση στο δείκτη ΜΕΧ και αύξηση κάλυψης με προβλέψεις στο τέλος Μαρτίου
Μειωμένη κατά €82 εκατ. η κερδοφορία των τραπεζών το πρώτο τρίμηνο-Αυξημένα κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία
Διαγωνισμός σχεδίου της ΕΚΤ για μελλοντικά τραπεζογραμμάτια ευρώ...Τα πιθανά θέματα και σε ποιους απευθύνεται
Κάτω από 4% το ποσοστό της Wellington στην Τράπεζα Κύπρου
ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Καθοριστικό βήμα ο νόμος για τους εγκλωβισμένους αγοραστές
Διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στις υπηρεσίες της η Τρ. Κύπρου-Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Ελληνικές τράπεζες: Τι θα καταγράψει το δεύτερο τρίμηνο-Πιθανές προβλέψεις για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο