Δωρεάν Wi-Fi σε έξι σημεία του Στροβόλου

Δωρεάν σύνδεση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους του Δήμου Στροβόλου παρέχεται μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος WiFi4EU.

Τα έξι σημεία όπου θα παρέχεται δωρεάν σύνδεση Wi-Fi είναι: Περιοχή οδού Σταυρού, Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου και Βιβλιοθήκη (Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 34), Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (Κορυτσάς 20), Πάρκο Αγίου Δημητρίου (είσοδοι από λεωφ. Ακροπόλεως και τις οδούς Κορυτσάς και Δημήτρη  Λιπέρτη), Πάρκο Ακρόπολης (Πεντέλης 33) και Λαϊκή Αγορά Στροβόλου (Δημήτρη Βικέλα, βόρειο τμήμα χώρου στάθμευσης παρά το ΓΣΠ).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Στροβόλου, οι επισκέπτες των πιο πάνω σημείων μπορούν να συνδεθούν με το διαδίκτυο εντελώς δωρεάν, χωρίς τη χρήση κωδικών πρόσβασης.

Ο Δήμος Στροβόλου υπέβαλε αίτηση στο πλαίσιο του προγράμματος και έλαβε κουπόνι με σταθερό πόσο χρηματοδότησης €15.000 που περιλαμβάνει την εγκατάσταση και προμήθεια του εξοπλισμού Wi-Fi και στο ποσό χρηματοδότησης δεν συμπεριλαμβάνεται η υποδομή όπως επίσης και οι συνδρομές διαδικτύου, τις οποίες ανέλαβε ο Δήμος.

O Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους σε δηλώσεις του τόνισε ότι η δωρεάν παροχή Wi-Fi σε δημόσιους χώρους είναι ακόμα ένα βήμα στη προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο Στροβόλου για την παροχή αναβαθμισμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους δημότες.

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι στρατηγικοί σχεδιασμοί για την εφαρμογή συστημάτων έξυπνης πόλης που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της Στρατηγικής Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης των Δήμων της Μείζονος Λευκωσίας, με επικεφαλής τον Δήμο Λευκωσίας, θα τύχουν έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές, έτσι ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί το όραμα του Δήμου να καταστεί μία έξυπνη πόλη και να βελτιωθεί τα μέγιστα η ποιότητα ζωής των πολιτών που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή της αστικής Λευκωσίας, σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)
Κατιάνα Μούσα: Η ECOMMBX βλέπει μπροστά, τα καλύτερα έρχονται (vid)
ΚΟΕ Πανεπιστημίου Κύπρου: Οριακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο
Πιο ακριβό φέτος το πασχαλινό τραπέζι-Τσούζουν οι τιμές κρέατος και ελαιολάδου
Δημήτρης Κωνσταντινίδης: Είναι μεγάλη τιμή για εμάς το βραβείο που πήραμε στα IN Business Awards (vid)
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Αφροδίτη Ψαρά και Γιώργος Ψαράς: Είναι μεγάλη μας τιμή που έχουμε ξεχωρίσει σε αυτόν τον τομέα (vid)
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)