Powered by

Μειώθηκε 0,8% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός

Μειώθηκε κατά 0,8% την περίοδο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2021 ο εναρμονισμένος πληθωρισμός, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.  

Εξάλλου, ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή και κατ΄ επέκταση ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2021 μειώθηκε κατά 0,9% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,1%.

Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2020, οι κατηγορίες Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο, και Επικοινωνίες παρουσίασαν τις μεγαλύτερες αρνητικές μεταβολές με ποσοστά 5,5% και 4,1% αντίστοιχα.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο 2021, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (1,0%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή καταγράφηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-1,0%).

Για την περίοδο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρατηρήθηκαν στις κατηγορίες  Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (-5,4%), Επικοινωνίες (-4,0%) και Τρόφιμα και μη Αλκοολούχα Ποτά (-3,7%).

Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά τόσο με τον Φεβρουάριο του 2020 όσο και με τον προηγούμενο μήνα παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια με ποσοστά -10,2% και 1,1% αντίστοιχα.

Δειτε Επισης

Ηγετικές παρεμβάσεις και διεθνής αναγνώριση στη 64η ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΛΚ
Νίκος Χειμαρίδης: Σταθερός και φιλικός προς τους επενδυτές προορισμός η Κύπρος-Φάρος το παράδειγμα με την Ινδία
Στην τελική φάση η ετοιμασία των νομοσχεδίων για την φορολογική μεταρρύθμιση-Η διττή πρόκληση για την Κύπρο
Κ. Ιορδάνου: Η καλύτερη άμυνα σε τέτοιους καιρούς...Ενδυνάμωση οικονομίας, ελκυστικότητα, εμπιστοσύνη ξένων επενδυτών
Νέος προέδρος του ΣΕΛΚ ο Οδυσσέας Χριστοδούλου, αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Ανδρέου-Τα μέλη του Δ.Σ.
Η θέση της Κύπρου στην κατάταξη ανταγωνιστικότητας του IMD World Competitiveness Center
Ενισχύθηκε το πλαίσιο κατά ξεπλύματος χρήματος στην Κύπρο-Η νέα έκθεση της Moneyval
Ετήσια αύξηση 1,34% στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάιο
Επιβεβαίωση θετικής πορείας της κυπριακής αγοράς εργασίας και με σφραγίδα Eurostat-Ικανοποίηση Παναγιώτου
Γιώργος Σταύρου: Ο τομέας της out-of-home διαφήμισης στην Κύπρο και τα 25 χρόνια διαδρομής της Superad