Powered by

Κάθετα αντίθετο το ΚΕΒΕ με νέες μαζικές εκδηλώσεις

Την κάθετη διαφωνία του με οποιεσδήποτε νέες προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις/συγκεντρώσεις είτε για σκοπούς διασκέδασης, είτε διεκδίκησης αιτημάτων, είτε διαμαρτυρίας, εκφράζει το ΚΕΒΕ, με αφορμή τα όσα απαράδεκτα έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Λεμεσό.

Στις πολύ δύσκολες μέρες που περνούμε, όση και εάν είναι η κόπωση που όλοι αισθανόμαστε, δεν δικαιολογούνται οποιεσδήποτε μαζικές συγκεντρώσεις, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο για ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, σε μια περίοδο που ήδη καταγράφεται αυξημένη επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Είναι αδιανόητο οι επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι και μεγάλο μέρος του πληθυσμού να τηρούν με αυστηρότητα τα περιοριστικά μέτρα, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για έλεγχο της πανδημίας και κάποιοι να θεωρούν ότι μπορούν με τη μεγαλύτερη ευκολία να τα αγνοούν και να καταστρέφουν όσα επιτυγχάνουμε, με το πρόσχημα της διαφωνίας ή της διαμαρτυρίας.

Το ΚΕΒΕ καλεί την κυβέρνηση και την Αστυνομία να ενεργούν προληπτικά και να αναστέλλουν αυτές τις εκδηλώσεις, γιατί η διαχείριση τους είναι πολύ πιο δύσκολη και περίπλοκη όταν εκδηλωθούν.

Ακόμα το ΚΕΒΕ καλεί το Υπουργείο Υγείας να διευρύνει το εμβολιαστικό πρόγραμμα με περισσότερους εμβολιασμούς, ώστε να αποτραπεί η διάδοση του ιού.

Τέλος, το ΚΕΒΕ καλεί όλους να τηρούν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, διότι ούτε το σύστημα υγείας, αλλά ούτε η οικονομία έχουν πολλές αντοχές. Είναι απαραίτητο να κερδίσουμε το στοίχημα για επιστροφή στην κανονικότητα, καταλήγει το ΚΕΒΕ.

Δειτε Επισης

Από 1η Ιουλίου τερματίζονται οι πληρωμές φόρου και εισφορών (PAYE/DAS) μέσω φορολογικής πύλης
Παράταση μέχρι 29 Ιουλίου για την υποβολή δήλωσης και πληρωμή οφειλόμενου ΦΠΑ
ΚΟΕ: Επιδεινώθηκε το οικονομικό, ενδυναμώθηκε το καταναλωτικό κλίμα τον Ιούνιο
Στα σκαριά μεικτή τηλεργασία στο δημόσιο-Επεκτείνεται και το ευέλικτο ωράριο εργασίας
Κοινό μέτωπο ΟΕΒ-ΚΕΒΕ για την ΑΤΑ... Τα τέσσερα σημεία που τονίζουν και υποδεικνύουν στον Γιάννη Παναγιώτου
Στήριξη ΕΛΚ για ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν εντός του 2026-«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιταχύνει τη διαδικασία»
Ν. Χριστοδουλίδης: Πρωτοβουλία Κύπρου για αναστολή ή και ακύρωση φορολογιών-Επί τάπητος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ανησυχία συντεχνιών για τον φορολογικό μετασχηματισμό-«Η κυβέρνηση να ενημερώσει για τις τελικές της θέσεις»
Γ. Παπαναστασίου: Πέραν των 2.000 θέσεων εργασίας δημιουργήθηκαν μέσω του σχεδίου για νέους επιχειρηματίες
Μ. Παναγιώτου: Από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος η διαχείριση αστικών αποβλήτων