Το πρώτο Smart Building από την Redmax Technologies Ltd

H Redmax, σε συνεργασία με την Hadjiloucas Constructions Ltd, έχει ολοκληρώσει την τεχνολογική υποδομή για το πρώτο έξυπνο κτίριο της.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία των οπτικών ινών, η τριώροφη πολυκατοικία που βρίσκεται στην οδό Πεύκου στην Λακατάμια, έχει δικτυωθεί με καλώδια οπτικών ινών τόσο κάθετα όσο και οριζόντια. 

Σε κάθε ένα από τα εννέα διαμερίσματα έχει γίνει τερματισμός οπτικών ινών επιτρέποντας στους ενοίκους να συνδεθούν με ταχύτητες fiberαπό οποιονδήποτε πάροχο επιλέξουν.

 

 
Η δικτύωση έχει γίνει με οπτικά καλώδια νέας γενιάς που συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλα καλώδια χρειάζονται ελάχιστο χώρο εγκατάστασης αφού γίνεται ελάχιστη χρήση καλωδίων, δεν απαιτούν κατανεμημένα cabinets σε κάθε όροφο, δεν σπάζουν εύκολα, έχουν ανοσία στις ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και έχουν σχεδόν μηδέν έξοδα για την συντήρηση τους. 

 

Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν την δικτύωση οπτικών ινών την καλύτερη επένδυση στον τομέα της τεχνολογίας που μπορεί να γίνει σε ένα κτίριο. Πέρα από το χαμηλό κόστος εγκατάστασης, ένα κτίριο με υφιστάμενο δίκτυο οπτικών ινών επιτρέπει όχι μόνο το Fiber to the Home (FTTH) με ταχύτητες Gigabit και την μεταφορά τεράστιου όγκου δεδομένων αλλά επίσης επιτρέπει την ύπαρξη πολλών άλλων τεχνολογιών που για να υπάρξουν χρειάζονται οπτικές ίνες όπως για παράδειγμα το Internet of Things (IoT).

Δειτε Επισης

Epic: Αναδείχθηκε ως το γρηγορότερο δίκτυο σταθερού internet στην Κύπρο
Παγκόσμιο βραβείο για την Cablenet μαζί με την Plume στα Global Telecom Awards
Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Σε άλλη διάσταση το EXPO της AWS στο Λας Βέγκας-Αποκλειστικές εικόνες (pics)
Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al
Ώθηση στη δυναμική του τομέα της τεχνολογίας με το νέο πλαίσιο για πολιτογραφήσεις
Οι τεχνολογικές προβλέψεις της Kyndryl για το 2024: Ολοκλήρωση, αποτελεσματικότητα και αυτοματοποίηση
Επίσημη έναρξη του Women In Tech® Cyprus από TechIsland και Adsterra