Powered by

Bundesliga: Άνοιγμα σε επενδυτικά funds

Η Bundesliga, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα της Γερμανίας, αποφάσισε να κάνει άνοιγμα σε επενδυτικά funds και σύμφωνα με το Bloomberg η BC Partners έχει ήδη επκοινωνήσει μαζί της για την απόκτηση μεριδίου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η DFL -ο οργανισμός που ευθύνεται για την επιχειρηματική διαχείριση της Bundesliga- μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επικοινωνήσει με 30 πλειοδότες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.

Το δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, τονίζει ότι μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Bundesliga θα φέρει σημαντικά έσοδα, καθώς το πρωτάθλημα έχει υποστεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός, ο οποίος άφησε τα γήπεδα χωρίς φιλάθλους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Έντονο ενδιαφέρον
Σύμφωνα πάντα με το Bloomberg, εκτός από τη BC Partners ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Advent International, ενώ αναμένεται να κάνουν το ίδιο οι CVC, Bain Capital, General Atlantic και KKR.

Πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, η Deloitte είχε αξιολογήσει τα διεθνή δικαιώματα μετάδοσης της Bundesliga στα 240 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ τα αντίστοιχα ποσά για την αγγλική Premier League και την ισπανική La Liga είναι 1,6 δισ. ευρώ και 897 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον που εκφράζουν τα funds για τη Bundesliga έχει αυξηθεί. Τον προηγούμενο χρόνο, οι CVC, Advent και FSI της Ιταλίας συμφώνησαν να δώσουν 1,7 δισ. ευρώ για μερίδιο 10% σε ειδησεογραφική εταιρεία, για τη διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Serie A, του κορυφαίου ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος στην Ιταλία. Ωστόσο, από τότε εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το αν η συμφωνία θα ολοκληρωθεί, καθώς οι 20 όμιλοι του συγκεκριμένου πρωταθλήματος δεν έχουν συμφωνήσει ακόμη με τους όρους.

Η Bundesliga φιλοξενεί μερικούς από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμνουντ, με παίκτες που φέρουν «βαριά» ονόματα, όπως οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Έρλινγκ Μπράουτ Χάαλαντ. Ωστόσο, αυτό που της λείπει είναι το διεθνές προφίλ, όπως εκείνο της αγγλικής Premier League.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Πάτησε φρένο ο πληθωρισμός στην Τουρκία-Στο 35,1% τον Ιούνιο
JP Morgan: Η στρατηγική της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το β’ εξάμηνο-Οι εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη
Επέστρεψαν σε τροχιά ανάπτυξης οι υπηρεσίες στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο-Σε υψηλό τριών μηνών ο σύνθετος PMI
Ελβετία: Οριακή άνοδος για τον πληθωρισμό τον Ιούνιο στο 0,1%
UBS: Η ανεξαρτησία της Fed και το κράτος δικαίου των ΗΠΑ σε κίνδυνο
Εμπορικό deal Τραμπ και Βιετνάμ-Δασμοί 20% στις εξαγωγές προς ΗΠΑ, μηδενικοί για αμερικανικά προϊόντα
Σε πορεία δημοσιονομικού εκτροχιασμού η Γαλλία με έλλειμμα ρεκόρ-Προειδοποιήσεις Μοσκοβισί
Θορυβημένη η ΕΚΤ από την ταχεία άνοδο του ευρώ-Φόβοι για ενίσχυση του πληθωρισμού
Ο φιλόδοξος στόχος της Ε.Ε. για το κλίμα-Τα διακυβεύματα και οι εξαιρέσεις
Μεγάλο τραπεζικό deal στη Βρετανία-Στη Santander μονάδα της Sabadell για £2,7 δις