Έλον Μασκ: Πώς έχασε $15 δισ. σε μία ημέρα

Ο Έλον Μασκ δεν είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, αφού οι μετοχές της Tesla κατέγραψαν πτώση 8,6% τη Δευτέρα, με τον Mr. Tesla να χάνει 15,2 δισεκατομμύρια δολάρια από την καθαρή αξία της περιουσίας του.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση της αξίας της μετοχής της Tesla από τον Σεπτέμβριο, η οποία τροφοδοτήθηκε εν μέρει από τις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ για τα κρυπτονομίσματα Bitcoin και Ether.

Συγκεκριμένα, μέσα στο σαββατοκύριακο ο Μασκ δήλωσε ότι η αξία των κρυπτονομισμάτων «φαίνεται υψηλή».

Το μήνυμά του – μέσω του αγαπημένου του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Twitter – ήρθε δύο εβδομάδες αφότου η Tesla ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια Bitcoin στον ισολογισμό της.

Τα κρυπτονομίσματα, η αξία των οποίων αυξήθηκε πάνω από 400% 2020, υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα την Τρίτη, υποχωρώντας κάτω από τα 50.000 δολ. λόγω του σκεπτικισμού σχετικά με τη διάρκεια του ανοδικού του σερί.

Ο Μασκ τουίταρε επίσης ότι το μοντέλο Y Standard Range SUV της εταιρείας θα εξακολουθούσε να είναι διαθέσιμο «εκτός μενού», επιβεβαιώνοντας στην ουσία ρεπορτάζ του ιστότοπου electrek.

Έτσι, ο Μασκ πέφτει στη δεύτερη θέση στο Bloomberg Billionaires Index των 500 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο καθώς διαθέτει καθαρή περιουσία αξίας 183,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μειωμένη από την κορυφή των 210 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιανουάριο.

Ο ιδρυτής της Amazon.com Inc. Τζεφ Μπέζος επανήλθε στην κορυφή της λίστας, αν και η περιουσία του μειώθηκε κατά 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στα 186,3 δισεκατομμύρια δολάρια τη Δευτέρα.

Οι δύο δισεκατομμυριούχοι πάνε κι έρχονται στην κορυφή από τις αρχές του έτους, καθώς η μετοχή της Tesla παρουσιάζει σημαντική διακύμανση.

Συγκεκριμένα, η μετοχή στις αρχές του 2021 σημείωνε άνοδο έως και 25% αλλά πλέον έχουν τα κέρδη έχουν εξαλειφθεί.

Ο Μασκ ξεπέρασε για λίγο τον Μπέζος, καθώς η εταιρεία SpaceX συγκέντρωσε 850 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το μήνα, με την αξία της εταιρείας να διαμορφώνεται στα 74 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας άλμα ύψους 60% από τον Αύγουστο.

Ο Μπέζος κατείχε την πρώτη θέση στην κατάταξη για τρία συνεχόμενα χρόνια πριν από τον Ιανουάριο, όταν ο Μασκ ξεπέρασε τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου χάρη στο ράλι 794% των μετοχών της Tesla.

Το χθεσινό sell-off στις αγορές επέφερε πλήγμα στους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη. Ο Ζονγκ Σανσάν, ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία, είχε τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη του Bloomberg. Η περιουσία του μειώθηκε κατά 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι