Powered by

Συμμετοχή της ΕΤΑΠ Λευκωσίας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τον προσβάσιμο τουρισμό

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας μέσα στα πλαίσια επανατοποθέτησης της πόλης και περιφέρειας Λευκωσίας στον τουριστικό χάρτη και διευκόλυνσης της προσβασιμότητας στον τουρισμό, συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Facilitating Accessibility in Support of Tourism (FAST).

Τα προβλήματα προσβασιμότητας δημιουργούν ιδιαίτερες δυσκολίες στα άτομα με αναπηρίες όταν ταξιδεύουν ως τουρίστες σε διάφορα μέρη. Το πρόγραμμα FAST στοχεύει στην διευκόλυνση της προσβασιμότητας στον τουρισμό, μέσω της εισαγωγής του θεσμού του «Βοηθού Προσβάσιμου Ταξιδιού» (Accessible Travel Facilitator – ATF), o οποίος φιλοδοξεί να βελτιώσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες με αναπηρίες.

Ειδικότερα, ο «Βοηθός Προσβάσιμου Τουρισμού» θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τουριστών με αναπηρίες σε χαμηλό κόστος, έτσι ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους με ασφάλεια. Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στο να αναδείξει την σημασία των κέντρων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, μέσω των οποίων οι υποψήφιοι «Βοηθοί Προσβάσιμου Τουρισμού» θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν τις ικανότητες και τις δεξιότητές τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Erasmus + (ΚΑ2) και συμμετέχουν εταίροι από την Σλοβενία (SŠGT Maribor, INUK), την Ελλάδα (OECON Greece), την Αυστρία (BEST), την Πορτογαλία (SPI) και την Κύπρο (ΕΤΑΠ Λευκωσίας και DekaPlus Business Services Ltd). Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2022.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. www.visitnicosia.com.cy

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο GreenHost Project
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων