Προκήρυξη διαγωνισμού για βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη αξίας €6 εκατ.

Διαγωνισμό για τη βελτίωση της Λεωφόρου Κάππαρη στο Παραλίμνι, προκήρυξε το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός που προκηρύχθηκε στις 8/2/2021 αφορά νέο οδικό δίκτυο το οποίο αποτελείται από το κύριο οδικό δίκτυο μήκους 2,07 χλμ. και από το δευτερεύον οδικό δίκτυο μήκους περίπου 1,0 χλμ. Το έργο αποτελεί μια βασική υποδομή για την περιοχή του Παραλιμνίου, η οποία θα αναβαθμιστεί λειτουργικά, ποιοτικά και αισθητικά».

Συγκεκριμένα «το έργο αφορά το μέρος της Λεωφόρου Κάππαρη που ξεκινά 270 μέτρα βόρεια του υφιστάμενου κυκλικού κόμβου και τερματίζεται στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα με την πόλη της Αμμοχώστου (επέκταση της Λεωφόρου Κέννεντυ). Στο έργο θα γίνει επίσης βελτίωση της οδού Γιωρκή Παπαδοπούλου σε μήκος της τάξης των 320 μέτρων και μίας παρόδιας οδού της, της οδού Απόλλωνος σε μήκος της τάξης των 150 μέτρων καθώς  και δημιουργία νέου δευτερεύοντος  οδικού δικτύου της τάξης των 260 μέτρων κοντά στην οδό Λευκάδος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι υπόλοιπες παρόδιοι οδοί που εμπίπτουν τα όρια του έργου θα βελτιωθούν σε μήκος της τάξης των 30 μέτρων από τον κύριο δρόμο η κάθε μία, με εξαίρεση την πρόσβαση στην οδό Λευκάδος η οποία θα καταργηθεί. Το κύριο οδικό δίκτυο περιλαμβάνει δύο λωρίδες κυκλοφορίας με χώρους στάθμευσης εκατέρωθεν (παράλληλη στάθμευση), πλακόστρωτα πεζοδρόμια, λωρίδες πρασίνου εκατέρωθεν, ποδηλατόδρομο πλάτους 2.60 μέτρων στη δεξιά πλευρά του δρόμου, διαβάσεις πεζών και κόλπους στάσης λεωφορείων».

Σημειώνεται πως «στα τελευταία 250 μέτρα περίπου θα κατασκευαστεί νέος κυκλικός κόμβος. Το δευτερεύον οδικό δίκτυο αποτελείται από δύο λωρίδες κυκλοφορίας με πεζοδρόμια, ενώ στην οδό Γιωρκή Παραδοπούλου κατασκευάζεται επίσης ποδηλατόδρομος στη βόρεια πλευρά του δρόμου».

Το Ρυθμιστικό Σχέδιο εκπονήθηκε από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, το κόστος του έργου που θα αναληφθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών, εκτιμάται σε 6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να αρχίσουν εντός Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσουν 24 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Ψηφίζουν εξωτερικό για τις πασχαλινές διακοπές τους οι Κύπριοι-Για 48ωρα οι κρατήσεις στο εσωτερικό
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Κτηματομεσίτες: Απαραίτητη η διόρθωση για διενέργεια γενικής εκτίμησης κάθε πέντε αντί κάθε τρία χρόνια
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί