powered by

Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων: Καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα το 2021

Καλύτερο ήταν το 2021 από τον προηγούμενο χρόνο το 2020 αλλά υποδεέστερο έναντι του 2019, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων Ανδρέας Δημητριάδης, κάνοντας μια ανασκόπηση των οικονομικών δεδομένων όσον αφορά τους τομείς του τουρισμού, των κατασκευών αλλά και γενικότερα της οικονομικής δραστηριότητας. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Δημητριάδης το 2021 ανέφερε πως παρατηρήθηκε μια βελτίωση περίπου 3% του ακαθάριστου προϊόντος σε σύγκριση με το 2020.

Ευελπιστώντας, συνέχισε, ότι “δεν θα μας επηρεάσει ουσιαστικά και ριζικά η πανδημία, αναμένουμε με βάση τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι το 2022 θα έχουμε ένα ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 4% με 5% του ακάθαρτου εθνικού εισοδήματος μας, που θεωρείται ότι θα είναι από τα ψηλότερα στην ΕΕ”.

Πρόσθεσε πως όλες οι προβλέψεις αυτές είναι εξαρτώμενες από το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία και πώς θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.  Εκτίμησε επίσης πως καλώς εχόντων των πραγμάτων οι προοπτικές για το 2022 φαίνεται να είναι πολύ καλές σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας τόσο στον τουρισμό, στις εξαγωγές, στις κατασκευές και στη βιομηχανία, όπου αναμένεται να υπάρχει δυναμική. 

Ο κ. Δημητριάδης ερωτηθείς σχετικά ανέφερε πως όλοι παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά τις δηλώσεις των ειδικών επί του θέματος αυτού. Σίγουρα είπε, είναι κάτι που είναι δύσκολο να προβλέψουμε για το πώς θα εξελιχτεί, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι οι εξελίξεις θα είναι θετικές. Δυστυχώς, ωστόσο, παρατήρησε, κανείς δεν μπορεί να κάνει ασφαλείς προβλέψεις για το πώς θα εξελιχτεί η πανδημία. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Τσερίου: Εργασίες ακόμα και τον Αύγουστο-Οι διευκρινίσεις του Δήμου Στροβόλου για την πορεία του έργου
Ν. Χριστοδουλίδης: Σε εξέλιξη έργα 1,8 δις ευρώ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Συνοχής-Αγγίζουν όλους τους τομείς
Άναψε πράσινο φως για το Hadassah Healthcare Park-Τι θα περιλαμβάνει η μεγάλη ανάπτυξη στη Λακατάμια
Έλενα Κούσιου-Χατζηδημητρίου: Ολοκληρωμένη η στεγαστική πολιτική, έρχονται νέες λύσεις και προγράμματα
Στις 2.841 οι αιτήσεις για πολεοδομική αμνηστία-Σε τι αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό
Titan: Επενδύει στις βιώσιμες κατασκευές στον πρώην σταθμό παραγωγής ενέργειας Fiddler’s Ferry στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η α' φάση αναβάθμισης των πεζοδρομίων της λεωφόρου Ευαγόρου-Στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου
Πώς προχωρά η τελευταία φάση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Τροόδους...Πρώτο τρίμηνο του 2026 η προκήρυξη
Κ. Ιωάννου: Πέραν των €67 εκατ. μέσω του σχεδίου αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών
Στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά... Ολοκληρώθηκε η Φάση Α1 του έργου μήκους 3,6 χλμ.