Έξυπνα κτήρια για καλύτερο περιβάλλον και εξοικονόμηση ενέργειας

Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι ένα κτήριο μπορεί να λειτουργεί ακριβώς όπως το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού; Ότι μπορεί να αντιλαμβάνεται και να μεταφράζει τα ερεθίσματα του περιβάλλοντος και στη συνέχεια να προσαρμόζεται σε αυτά, προς όφελος μάλιστα του χρήστη; Ότι μπορεί να μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και να επιβαρύνει έτσι την ατμόσφαιρα με λιγότερους ρύπους από ό,τι τα αντίστοιχα συμβατικά κτίρια;

Και όμως είναι αλήθεια. Γιατί τα έξυπνα κτήρια επιτυγχάνουν ακριβώς αυτό, να λειτουργούν δηλαδή πάντοτε προς όφελος του χρήστη και της υγείας του, να είναι ευέλικτα και προσαρμοστικά στις αλλαγές του καιρού, να εκμεταλλεύονται τους φυσικούς πόρους μέσω συστημάτων αυτοματισμού και ελέγχου και, το σημαντικότερο, να κάνουν οικονομία ενέργειας.

Τα έξυπνα κτήρια βελτιστοποιούν την απόδοσή τους μέσω της συλλογής δεδομένων σε σχέση με τρεις σημαντικούς τομείς: Ενέργεια, Άνεση και Ασφάλεια.

 

Ενέργεια: Η ενεργειακή απόδοση ενός έξυπνου κτηρίου μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 26% σε κόστος διατήρησης θερμοκρασίας και μέχρι 67% σε κόστος φωτισμού. Πώς; Μέσω έξυπνου φωτισμού, μέσω αυτόματης ρύθμισης θερμοκρασίας του κτηρίου χρησιμοποιώντας είτε τη θέρμανση είτε το air conditioning, είτε έξυπνα παράθυρα για την προσαρμογή της θερμότητας από τον ήλιο, είτε ακόμα και ειδικούς ανεμιστήρες οροφής στη ρύθμιση του θερμοστάτη κ.λπ.

 

Άνεση: Ένα έξυπνο κτήριο στοχεύει στο να προσφέρει τη μέγιστη άνεση στους ενοίκους του που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση της παραγωγικότητάς τους. Πώς; Μέσω αισθητήρων IoT που μετρούν από την πληρότητα του κτηρίου μέχρι την υγρασία, την ανίχνευση διοξειδίου του άνθρακα και πολλά άλλα δεδομένα που χρειάζονται έτσι ώστε να κάνουν του χώρους άνετους και υγιείς.

 

Ασφάλεια: Τα έξυπνα κτήρια προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια στους ενοίκους μέσω καμερών, μέσω συστημάτων ελέγχου πρόσβασης ή ακόμα μέσω ελεγχόμενων πορτών και ανελκυστήρων.

 

Σχεδιασμός και διαβούλευση για βιώσιμα κτήρια

Καθώς το μέλλον ανήκει στα έξυπνα κτήρια τα οποία συνδυάζουν ψηφιακές τεχνολογίες με στόχο τη βελτιωμένη ευημερία των κατοίκων, εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, καθώς και κτήρια με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, ο Σωτήρης Αναστασιάδης, New Equipment Business Director - KONE Balkans, Adriatic & Mediterranean της KONE Elevators Cyprus, θα παρουσιάσει ενώπιον  του 3ου Συνεδρίου για το Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτηρίων που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2021, στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia,πώς η KONE consulting & design assistance μπορεί να προσφέρει βελτιωμένα προϊόντα, καινοτόμα υλικά και ψηφιακούς ενεργοποιητές που υποστηρίζουν κάθε κτήριο στην επίτευξη πιστοποίησης πράσινου κτηρίου.

Ο κ. Αναστασιάδης είναι απόφοιτος του Imperial College στο Λονδίνο με Master of Engineering, Mechanical Engineering. Έχει πλούσια διεθνή εμπειρία σε κορυφαίες ομάδες πωλήσεων και μεγάλα έργα. Η ομάδα του υποστηρίζει και συμβουλεύεται τους συνεργάτες της KONE σε νέα κατασκευαστικά έργα σε Βαλκάνια, Αδριατική & Μεσόγειο: Κύπρο, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη.

Το 3ο Συνέδριο Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων θα καταγράψει, επίσης, τόσο τις τάσεις όσο και τις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις γύρω από τον Σχεδιασμό και την Κατασκευή Κτιρίων, όλων των κατηγοριών και μεγεθών. Στο Συνέδριο συμμετέχουν εργολάβοι, εταιρείες Ανάπτυξης Γης, κατασκευαστικές εταιρείες,  αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, γεωτεχνικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι, μηχανικοί Συγκοινωνιών, μηχανικοί Περιβάλλοντος, ηλεκτρολόγοι μηχανικοί, τοπογράφοι, αστικοί και περιφερειακοί σχεδιαστές κ.ά..

Το συνέδριο συγκεντρώνει, επίσης, το ενδιαφέρον μελετητών, ερευνητών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών στελεχών από αρμόδια υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου θα βρείτε εδώ

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη προϋπόθεση την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ

 

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτής: IMH

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): Knauf Cyprus Limited, ΚΟΝΕ, MUSKITA

Με τη Στήριξη (μέχρι στιγμής): ΕΤΕΚ, Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου, Παγκύπριος Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου, Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου, Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Εργοληπτών Οικοδομικών και Τεχνικών Έργων

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό IN Business, πόρταλ REPORTER

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την IMH:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα
Pedalion Yachting: Φέρνει στην Κύπρο τα πολυτελή σκάφη της Lilybaeum Yacht