Γ. Θεοχαρίδης: Ραγδαία η ανάπτυξη των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων είναι πολύ σημαντικός για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Τα επενδυτικά ταμεία παρουσιάζουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία 5-6 χρόνια, με τα περιουσιακά στοιχεία του τομέα να έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

Αυτό δήλωσε στο InBusiness TV o πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Γιώργος Θεοχαρίδης, στο πλαίσιο του 7ου International Funds Summit. Ο κ. Θεοχαρίδης υπογράμμισε ότι πέραν από τα οφέλη που προκύπτουν για την οικονομία, τα επενδυτικά ταμεία έχουν δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, διαθέτουν την προοπτική να καταστούν εναλλακτικός τρόπος χρηματοδότησης για νεοφυείς εταιρείες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο Γιώργος Θεοχαρίδης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι μέχρι σήμερα, η χρηματοδότηση των εν λόγω εταιρειών βασίζεται στον τραπεζικό τομέα, στον οποίο παρουσιάζονται δυσκολίες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι τα επενδυτικά ταμεία θα αποτελέσουν εναλλακτικό τρόπο χρηματοδότησής τους.

Την ίδια ώρα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, που είναι να εποπτεύει τα επενδυτικά ταμεία, ώστε να υπάρχει μία υγιής ανάπτυξη, ενώ ταυτόχρονα να προστατεύει όλο το φάσμα των επενδυτών, θεσμικούς αλλά και μικροεπενδυτές.

Στόχος της Επιτροπής, συνέχισε, είναι να βοηθά στην τροποποίηση σχετικών ευρωπαϊκών οδηγιών σε εθνικό νόμο, προκειμένου να βοηθηθεί η ανάπτυξη του τομέα. Ο κ. Θεοχαρίδης κατέληξε λέγοντας ότι «κάνουμε ότι χρειάζεται ώστε να υπάρχει αυτή η υγιής ανάπτυξη που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια».

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας