Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ανανέωση Συμφωνίας ανάμεσα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχουν πρόσφατα ανανεώσει τη μεταξύ τους συμφωνία, η οποία προνοεί την παραχώρηση πλήρους υποτροφίας σε αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας και αφορά τη φοίτηση σε εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Η νέα συμφωνία είναι διετής και θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2024.

Για τη διαχρονική αυτή στήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας προς τους Έλληνες αθλητές, η ΕΟΕ έχει ανακηρύξει το Πανεπιστήμιο ως «Υποστηρικτή της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας» και ως «Ακαδημαϊκό Συνεργάτη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής».

Σε δήλωσή του σχετικά με την ανανέωση της συμφωνίας, ο κ. Σπύρος Καπράλος, ο οποίος επανεξελέγη Πρόεδρος της ΕΟΕ, αλλά και Πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, σχολιάζει: «Είναι μεγάλη μας η χαρά που η ήδη επιτυχημένη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας θα συνεχιστεί μέχρι το 2024. Ως ακαδημαϊκός συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, οι υποτροφίες που θα προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στους αθλητές – μέλη της Προολυμπιακής ομάδας για το Παρίσι, θα τους βοηθήσει να απαλλαγούν από το άγχος και την αγωνία για την επόμενη μέρα και να βάλουν τα θεμέλια για μία νέα καριέρα μετά τον αθλητισμό. Η ακαδημαϊκή αξία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η παράδοση που έχει δημιουργήσει αλλά και το εξαιρετικό διδακτικό προσωπικό αποτελούν εχέγγυα για σπουδές πραγματικά υψηλού επιπέδου».

Σχολιάζοντας την ανανέωση της συμφωνίας ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Νίκος Καρτακούλλης, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τη διαχρονική συνεργασία με την ΕΟΕ. Επισήμανε ότι οι υποτροφίες, που παραχωρούνται στους αθλητές της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική του Πανεπιστημίου για υποστήριξη της Διπλής Καριέρας (Dual Career) των αθλητών. «Η πολιτική αυτή στοχεύει στη στήριξη των αθλητών για σπουδές κατά τη διάρκεια της αθλητικής τους καριέρας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εργοδότησή τους σε τομείς που τους ενδιαφέρουν και μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας», σημείωσε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συνεχίζει να επενδύει στην αθλητική του υποδομή με απώτερο στόχο την παγκόσμια καθιέρωσή του ως ένα κέντρο αριστείας και παροχής αθλητικών προγραμμάτων και εξειδικευμένων υπηρεσιών στους αθλητές όλων των επιπέδων καθώς επίσης και στην ευρύτερη κοινωνία.  

Δειτε Επισης

3 Χρόνια Capacitor Partners: Επέκταση σε νέες αγορές και υπηρεσίες
Ο όμιλος Υπεραγορών MAS φέρνει στους μικρούς αγωνιστές τη χαρά, με χρώματα αγάπης
Η Harman Kardon παρουσίασε στο κοινό των Αρχιτεκτονικών Βραβείων τα νέα της ηχεία
Πνευματικά Δικαιώματα: Τα κριτήρια που καθορίζουν τις αμοιβές
DHD Insurance: Ενημερωτική ημερίδα για την αξιολόγηση κινδύνων για τις σύγχρονες επιχειρήσεις
Αμοιβές καλλιτεχνών: Έτοιμα τα μαγαζιά να συνεργαστούν-Ποιες οι κόκκινες γραμμές
Όλα όσα έγιναν στα 2α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής (photos)
Πνευματικά δικαιωμάτα: Oι συμφωνίες, οι διαφωνίες και ο κομβικός ρόλος μιας απούσας Βουλής
Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου: Η προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων βασικό κομμάτι της βιομηχανίας
Μ. Παναγίδης: Η Πνευματική Ιδιοκτησία είναι συνυφασμένη με το επιχειρείν