Powered by

Απορροφά τις αναταράξεις η αεροπορική επιβατική κίνηση

Πολύ καλή αναμένεται να είναι η φετινή χρονιά σε ό,τι αφορά στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία Σεπτεμβρίου, αλλά και ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών για την επόμενη περίοδο.

Σε δηλώσεις της η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Hermes Airports, Mαρία Κουρουπή, ανέφερε ότι ο Σεπτέμβριος έκλεισε συνολικά κοντά στις 820.000 επιβάτες, που είναι περίπου το 60% του αντίστοιχου μήνα του 2019 και περιλαμβάνει αφίξεις και αναχωρήσεις για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Όπως είπε, «είναι αρκετά ενθαρρυντικός αριθμός. Οι δείκτες πληρότητας ήταν περίπου στο 75%. Στους επόμενους τρεις μήνες αναμένουμε ότι θα υπάρξει μια σταδιακή μείωση αυτών των αριθμών, λόγω του ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά στη χειμερινή περίοδο. Όμως, υπολογίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε γύρω στο 60% του 2019, το οποίο θεωρούμε ότι είναι μία πολύ καλή κατάληξη σε μια δύσκολη χρονιά και θεωρούμε ότι μπαίνουν οι βάσεις, ώστε το 2022 να ξεκινήσει με πιο ενθαρρυντικούς αριθμούς».

Διαβάστε επίσης

Σε αυτούς τους τομείς καλπάζει η ακρίβεια στο λιανεμπόριο 

«Βενζίνη» στην ηλεκτροκίνηση με χορηγίες ύψους 30 εκατ. 

Ριζικό lifting στους εμπορικούς χώρους του αεροδρομίου Λάρνακας(pics)

Για την περίοδο του χειμώνα, Νοέμβριος-Μάρτιος, η κ. Κουρουπή ανέφερε ότι με βάση τον προγραμματισμό των εταιρειών, φαίνεται πως κινούμαστε γύρω στο 75% του 2019 της αντίστοιχης χειμερινής περιόδου. «Επομένως, αν δεν υπάρξει κάτι με την πανδημία, θεωρώ ότι θα πάμε πολύ καλά», σημείωσε.

Οι αγορές 

Όσον αφορά τις αγορές απ' όπου προέρχονται οι επιβάτες, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουμε αύξηση της κίνησης των πτήσεων και από νέες χώρες. «Αυτό αναμένουμε να συμβεί δεδομένου ότι θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις», υπέδειξ η κ. Κουρουπή, για να προσθέσει: «Να αναφέρουμε ενδεικτικά ότι μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι πτήσεις από τη Ρωσία, ελαττώνονται σημαντικά. Από περίπου 100, σιγά-σιγά θα πέσουμε στις 30 πτήσεις εβδομαδιαίως. Αλλά διατηρείται μία καλή εβδομαδιαία κίνηση από το Ηνωμένο Βασίλειο και από άλλες 28 χώρες».

Επίσης, οι αλλαγές και οι αναθεωρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα, φαίνεται να έχει βοηθήσει την αύξηση των ταξιδιών. Επιπρόσθετα, παρόλο που δεν έχουν προκύψει νέες αεροπορικές εταιρείες, για την επόμενη περίοδο υπάρχουν αυξημένα προγράμματα πτήσεων από τις υφιστάμενες εταιρείες σε σχέση με το 2019.

Μέχρι στιγμής, όλα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φετινή χρονιά θα έχει μία αρκετά καλή επιβατική κίνηση για τα δεδομένα, πλησιάζοντας περίπου το 45% του 2019.

Δειτε Επισης

Ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών κατέγραψε το πρώτο τρίμηνο η Πορτογαλία
Απογειώθηκαν τα ταξίδια των Κυπρίων-Πού αποδίδεται η αύξηση και οι δημοφιλέστεροι προορισμοί
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Η Red Selection λίστα του Foody με την υπογραφή του Λεωνίδα Κουτσόπουλου
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus