Α/φοί Πέτρου (AΛAΜΠΡΑ)

Η ιστορία της εταιρείας ξεκινά από το χωριό Αλάμπρα το 1982, χρονιά κατά την οποία ιδρύθηκε η Γαλακτοβιομηχανία Α/φοί Πέτρου. Μέσα από την 39χρονη πορεία της, πέτυχε να εδραιώσει την παρουσία της σε 40 χώρες στο εξωτερικό, παράγοντας αγνά παραδοσιακά προϊόντα με την επωνυμία ΑΛΑΜΠΡΑ και Η ΓΙΑΓΙΑ. Ο Μιχάλης Πέτρου, εμπορικός διευθυντής της Α/φοί Πέτρου (ΑΛΑΜΠΡΑ), μιλά για την  επιχείρηση, τα σχέδια και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 

Η εταιρεία αποτελεί οικογενειακή επιχείρηση και εργοδοτεί 220 άτομα. Οι εγκαταστάσεις της διατηρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας κι υγείας και περιλαμβάνουν τις πιο σύγχρονες μεθόδους παραγωγής, με δύο καινοτόμες γραμμές παραγωγής χαλλουμιού. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει επενδύσει στην πράσινη ανάπτυξη και στην κυκλική οικονομία, με τη δημιουργία του καινοτόμου βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων και παραγωγής βιοαερίου, καθώς και με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις κτιριακές εγκαταστάσεις της.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΙΑ

Η εταιρεία παράγει χαλλούμι, αναρή, τρίμμα, γιαούρτι και άλλα γαλακτοκομικά - τυροκομικά προϊόντα για την κυπριακή αγορά, με σημαντικές επιδόσεις, όπως 30% της συνολικής παραγωγής - εξαγωγής χαλλουμιού στην Κύπρο. Ακόμα, στις κατηγορίες τρίμμα και γιαούρτι έχει επιτύχει ηγετική θέση, με μερίδιο άνω του 50%, ενώ στις υπόλοιπες κυμαίνεται πέραν του 25%. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι έχει διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της με τη διανομή γαλακτοκομικών που φέρουν την επωνυμία ΑΛΑΜΠΡΑ και Η ΓΙΑΓΙΑ, όπως φέτα, κεφαλοτύρι, ρυζόγαλο, κίτρινα και λευκά τυριά αλλά και γάλα.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ 

Ο σύγχρονος καταναλωτής ψάχνει πλέον για γνήσια προϊόντα ποιότητας, που παράγονται από αγνές πρώτες ύλες και με υψηλή διατροφική αξία. Επιπρόσθετα, οι καινοτόμες και οικολογικές συσκευασίες αποτελούν σημαντικά στοιχεία στις επιλογές του. Ως εταιρεία επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία, αξιολογούμε συνεχώς τις νέες τάσεις της αγοράς, ενώ την ίδια στιγμή μελετούμε νέα λανσαρίσματα και συσκευασίες, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ολοένα και πιο απαιτητικού καταναλωτή. 

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΧΑΛΛΟΥΜΙ

Στον τομέα των γαλακτοκομικών και ιδιαίτερα της τυροκομίας, η οποία αποτελεί την κύρια δραστηριότητά μας, η μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι πρόνοιες παραγωγής του χαλλουμιού ως προϊόντος με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Ως γνώστες των αναγκών και των πραγματικοτήτων του κλάδου, πιστεύουμε ακράδαντα πως οι συγκεκριμένες πρόνοιες χρήζουν άμεσης αλλαγής, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του κλάδου και να δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης, όπως άλλωστε απαιτεί η εγγραφή ενός τυριού ως ΠΟΠ. 

ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Η εταιρεία μας μελετά και αξιολογεί συνεχώς την αγορά και την εξέλιξή της. Στο εμπόριο ανέκαθεν υπήρχαν και θα συνεχίσουν να προκύπτουν ευκαιρίες, τις οποίες μπορείς να εκμεταλλευτείς και μέσω αυτών να ενισχύεις την παρουσία σου στην αγορά. Βασική προϋπόθεση είναι να επεξεργάζεσαι με αφοσίωση τις ευκαιρίες αυτές και να δημιουργείς. Αυτή είναι η πολιτική μας και θα κάνουμε πάντα το καλύτερο δυνατό για να προχωρούμε μπροστά, χωρίς να ξεχνάμε από πού αρχίσαμε.

Στοιχεία επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 24 661210 | Φαξ: 24 662557 | E-mail: contact@petroubros.com.cy | Ιστοσελίδα: https://petroubros.com.cy

 

ΖΗΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΤΔ

 

Η Γαλακτοβιομηχανία ΖΗΤΑ ανήκει στη γενιά των νέων υπερσύγχρονων βιομηχανικών μονάδων τροφίμων της Κύπρου. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διάθεση μεγάλης γκάμας γαλακτοκομικών ειδών, συμμετέχοντας στις πλείστες κατηγορίες του κλάδου με προϊόντα αποκλειστικά δικής της παραγωγής.

 

Η πορεία της ξεκίνησε το 1982 σε μια μικρή παραγωγική μονάδα, στην οποία παρασκευάζονταν κυρίως παραδοσιακά είδη, όπως γιαούρτι και τυριά.

Χρονολογικά, η σημαντικότερη ημερομηνία στην ιστορία της τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν λανσαρίστηκε στην αγορά το πρώτο στραγγιστό γιαούρτι, ένα προϊόν το οποίο έμελλε να καθορίσει ουσιαστικά το μέλλον της εταιρείας αλλά γενικότερα και της αγοράς γιαουρτιού στην Κύπρο.

 

Ψηλά στις

προτιμήσεις

Με τη χαρακτηριστική ανάλαφρη γεύση και τη βελούδινη υφή του, το στραγγιστό γιαούρτι Zita έχει αναδειχθεί σε συνώνυμο της απόλαυσης, ενώ η προτίμηση των καταναλωτών σε ολόκληρη την γκάμα προϊόντων της εταιρείας αποδεικνύεται συνεχώς με την αυξανόμενη κατανάλωσή τους από άτομα κάθε φύλου και ηλικίας, που τα τοποθετούν ψηλά στην προτίμησή τους και τα εμπιστεύονται ως μέρος της καθημερινής τους διατροφής.

Η επιλογή των πιο φρέσκων και αγνών πρώτων υλών, οι ασυναγώνιστες υποδομές, οι διεθνώς πιστοποιημένες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής και η εξειδικευμένη επιστημονική γνώση, κάνουν κάθε προϊόν Zita ένα δείγμα αδιαμφισβήτητης ποιοτικής υπεροχής. Η πλούσια γκάμα περιλαμβάνει, επίσης ,τις σειρές φρουτογιαουρτιών Fantasy, Lactose Free, Super Protein, τα παιδικά γιαουρτάκια Zita Smart καθώς και ποικιλία τυροκομικών, όπως χαλούμι, αναρή και φέτα.

 

 Προκλήσεις

Είναι γεγονός ότι ζούμε πλέον σε μια νέα πραγματικότητα με τις επιπτώσεις της πανδημίας να επηρεάζουν αναπόφευκτα και τον δικό μας κλάδο. Συγκεκριμένα, παρατηρείται μια συνεχόμενη αύξηση στο κόστος αγοράς των πρώτων υλών με αποτέλεσμα την αντίστοιχη αύξηση του κόστους παραγωγής και διάθεσης των τελικών προϊόντων. Παρά τις αντιξοότητες, ανταποκρινόμενοι στην υπόσχεσή μας για εφαρμογή μιας φιλικής προς τον καταναλωτή πολιτικής, εφαρμόζουμε ήδη μια σειρά μέτρων, ώστε να απορροφούμε μεγάλο μέρος του αυξημένου κόστους χωρίς αυτό να μεταφέρεται στον τελικό καταναλωτή. Με τη σειρά του, ο Κύπριος καταναλωτής έχει αναγνωρίσει την προσπάθεια αυτή επιβραβεύοντάς μας με την εμπιστοσύνη και την προτίμησή του, κάτι που αποδεικνύεται με τα αυξημένα μερίδια αγοράς που καταγράφουμε σε όλες τις κατηγορίες.

Σε αυτό το πλαίσιο η μεγαλύτερη πρόκλησή μας είναι να παραμείνουμε προσηλωμένοι στις αρχές και στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη μιας κουλτούρας συνεχούς βελτίωσης και προόδου. Τα μελλοντικά μας σχέδια δεν μπορούν να διαφέρουν σε φιλοσοφία από αυτό. Στρατηγικός μας στόχος είναι να διατηρούμε και να επεκτείνουμε συνεχώς τη θέση μας στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά, αφοσιωμένοι στις διαχρονικές αξίες και αυστηρές απαιτήσεις μας για σταθερή γεύση, ανώτερη ποιότητα, καθώς και την πιο σύγχρονη τεχνολογία και τις ανώτερες συνθήκες παραγωγής.

 

Νέα προϊόντα

Με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης νέων προϊόντων της εταιρείας εργάζεται συνεχώς αναζητώντας νέες προτάσεις και προϊόντα, τα οποία να συμβαδίζουν με τις τάσεις της αγοράς αλλά και τις σύγχρονες καταναλωτικές ανάγκες.                                                                     Τελευταίο εγχείρημα αποτελεί η επέκταση της σειράς γιαουρτιών Χωρίς Λακτόζη με δύο νέα προϊόντα, την οικογενειακή συσκευασία Στραγγιστού γιαουρτιού Lactose Free Light καθώς και τη νέα γεύση Lactose Free Bircher Muesli με μήλο, αχλάδι, σταφύλι, σιτάρι και νιφάδες βρόμης.

 

Στοιχεία επικοινωνίας

Ταχυδρομικό κιβώτιο: 60176, 8101, Πάφος | Τηλέφωνο: 26953696 | Φαξ: 26818000 | Ιστοσελίδα: www.zitadairies.com

 

Δειτε Επισης

REGIS MILK INDUSTRIES LTD
Χαραλαμπίδης Κρίστης
ΛΑΝΙΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ
ΖΗΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΛΤΔ
The Dairy Industry