Στόχευση για περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών

Την περασμένη Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Χρήματος & Ιδρυμάτων Πληρωμών συναντήθηκε με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Κωνσταντίνο Ηροδότου, στo πλαίσιo της περαιτέρω ανάπτυξης του τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Από πλευράς του Συνδέσμου παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Γεωργούλας, ο Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Δελλάς και η Ταμίας Φωτεινή Τσίκκου, ενώ από την Κεντρική Τράπεζα, πέραν του Διοικητή, παρευρέθηκαν οι Κωνσταντίνος Τρικκούπης και Μάριος Νεοπτολαίμου.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, όπου συζητήθηκαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών και κοινής αντιμετώπισης των ζητημάτων που αφορούν τον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών στην Κύπρο.

Κύριος στόχος του Συνδέσμου είναι η συνεχής βελτίωση και ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα σε ένα ανταγωνιστικό και υγιές κανονιστικό πλαίσιο, εναρμονισμένο με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τις διεθνείς πρακτικές, με γνώμονα την προστασία των επαγγελματικών συμφερόντων και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών του Συνδέσμου, μέσα από την ανάλυση όλων των σχετικών θεμάτων και προκλήσεων.

«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, όλα τα μέλη της Κεντρικής Τράπεζας που μας υποδεχτήκαν και ευχόμαστε η συνάντηση αυτή, να είναι η απαρχή πολλών άλλων εποικοδομητικών συναντήσεων. Και είμαστε βέβαιοι, πως μαζί, θα καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους του Συνδέσμου για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον του τομέα αυτού στην Κύπρο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου. 

Δειτε Επισης

Στα €44.608.380,50 το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Κύπρου-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Ψήφος εμπιστοσύνης από Fitch... Υψηλότερα και διαφοροποιημένα έσοδα για Ελληνική από την εξαγορά της CNP
Αδικεί επενδυτές και όσους έχουν προτεραιότητα στήριξης η πρόταση για φορολόγηση υπερκερδών τραπεζών
Προειδοποιούν οι επόπτες... Παραμένουν αυξημένοι οι κίνδυνοι για το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ε.Ε.
Στην επενδυτική βαθμίδα BBB (χαμηλή) με σταθερή τάση η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας από DBRS
Τράπεζα Κύπρου: Στο Δ.Σ. Christian Philipp Hansmeyer και William Stuart
Αιφνιδιαστική παραίτηση του CEO της HSBC
Κνοτ (ΕΚΤ): Ρεαλιστική η μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο
Δεν πείθει την Βουλή για φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών το ΑΚΕΛ-«Προεκλογικό πυροτέχνημα»
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP