Σχεδόν εννιά στους δέκα σερφάρουν στο διαδίκτυο καθημερινά

Αύξηση 25% σημειώθηκε μεταξύ 2015 και 2020 στο ποσοστό των ενηλίκων (μεταξύ 16 και 74 ετών) στην Κύπρο που δηλώνουν πως χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο κάθε μέρα τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό βρισκόταν στο 88% το 2020, σε σύγκριση με 63% το 2015.

Ο συγκεκριμένος δείκτης στην Κύπρο, αλλά και η αύξηση κατά την ίδια περίοδο, ήταν υψηλότερα από τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ το 2020 βρισκόταν στο 80%, σε σύγκριση με 65% το 2015.

Η πλειοψηφία των περιφερειών στη δυτική και βόρεια Ευρώπη σημείωσε υψηλά ποσοστά καθημερινής χρήσης του διαδικτύου μεταξύ των ενηλίκων το 2020. Τα υψηλότερα ποσοστά αφορούν κυρίως πόλεις παρά αγροτικές περιοχές.

Το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην περιφέρεια του Ελσίνκι στη Φινλανδία (96%), στις περιφέρειες της Κοπεγχάγης στη Δανία και της Στοκχόλμης στη Σουηδία (και οι δύο 95%), καθώς και στις περιφέρειες της νότιας και της κεντρικής Δανίας (94%).

Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην βορειοδυτική Βουλγαρία (53%) και στην βορειοανατολική Ρουμανία (55%) και ακόμα τρεις περιφέρειες της Βουλγαρίας: την βόρεια-κεντρική Βουλγαρία (55%) και την νοτιοανατολική και την νότια-κεντρική Βουλγαρία (56%).

Τα στοιχεία για τις περιφέρειες των κρατών μελών βασίζονται στην κατηγοριοποίηση βάσει του συστήματος NUTS, το οποίο βασίζεται μεταξύ άλλων σε παράγοντες όπως ο πληθυσμός, και στο οποίο η Κύπρος θεωρείται ενιαία περιφέρεια για στατιστικούς σκοπούς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα ενός εκατ. ευρώ για ενίσχυση κυβερνοασφάλειας σε ΜμΕ
O Head of Startup Business Development της AWS αποκλειστικά στο InBusinessNews
Σχεδόν οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα social media
Epic: Αναδείχθηκε ως το γρηγορότερο δίκτυο σταθερού internet στην Κύπρο
Παγκόσμιο βραβείο για την Cablenet μαζί με την Plume στα Global Telecom Awards
Β. Πολυκάρπου: Ενισχύεται η θέση της Κύπρου για προσέλκυση επαγγελματιών υψηλής ειδίκευσης
Σε άλλη διάσταση το EXPO της AWS στο Λας Βέγκας-Αποκλειστικές εικόνες (pics)
Οι εντυπωσιακές καινοτομίες της Huawei παρουσιάστηκαν στην έκθεση Paris Expo Porte de Versailles
Χριστουγεννιάτικη ζώνη στο MOVIES BEST HD
Το InBusinessNews στο Re:Invent της AWS-Συμμαχίες τιτάνων με επίκεντρο το Al