Apple: Τριμηνιαία κέρδη $23,6 δις που ξεπερνούν το ετήσιο ΑΕΠ της Κύπρου

Δυναμικά εισέρχεται ο τεχνολογικός κολοσσός στο 2021 καθώς για πρώτη φορά αναμένεται να ανακοινώσει τριμηνιαία έσοδα που ξεπερνούν τα $100 δις, ποσό που αντιστοιχεί στον ετήσιο κύκλο εργασιών που κατέγραψε η Apple το 2011.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, την Τετάρτη ο τεχνολογικός γίγαντας των $2,38 τρις αναμένεται να δημοσιεύσει κύκλο εργασιών $102,6 δις για το τέταρτο τρίμηνο του 2020. Τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να αυξηθούν κατά 6,3% αγγίζοντας τα $23,6 δις— το μεγαλύτερο τριμηνιαίο κέρδος που κατέγραψε ποτέ ιδιωτική εταιρεία, μεγαλύτερο ακόμη και από το ετήσιο ΑΕΠ της Κύπρου για το 2020 το οποίο υπολογίζεται στα $22 δις.

Σημειώνεται πως και άλλες εταιρείες, όπως η Walmart, έχουν ξεπεράσει το φράγμα των $100 δις για κύκλο εργασιών τριμήνου, ενώ η Amazon, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να σπάσει το εν λόγω φράγμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων της τον ερχόμενο μήνα. κάθε ρεκόρ αυτό το εμπόδιο όταν αναφέρει τον επόμενο μήνα. Τα περιθώρια κέρδους της Apple κυμαίνονται γύρω στο 23%— περίπου πέντε φορές από κάθε λιανοπωλητή.

Τα στοιχεία βασίζονται στην υπόθεση ότι οι πωλήσεις iPhone θα αυξηθούν 6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος — μια αρνητική προσδοκία λόγω της πανδημίας και λόγω της καθυστέρησης για την κυκλοφορία του iPhone 12.

«Το γεγονός ότι είναι σε θέση να επιτύχουν το ορόσημο των $100 δις δεδομένης της μείωσης στην αύξηση των εσόδων από τις πωλήσεις iPhone υποδηλώνει ότι έχουν κάνει μια εκπληκτική δουλειά διαφοροποίησης του χαρτοφυλακίου τους», δήλωσε ο Tom Forte, αναλυτής της DA Davidson.
 



ΠΗΓΗ: FT

 

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας