Powered by

Σταυράκης: Είμαι περήφανος που ξένη Τράπεζα στην Κύπρο έγινε με πολιτογραφήσεις

Με την κατάθεση δύο πρώην Υπουργών Οικονομικών, του  Μιχάλη Σαρρή και του Χαρίλαου Σταυράκη, συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής των Κατ’ Εξαίρεση Πολιτογραφήσεων Αλλοδαπών Επενδυτών και Επιχειρηματιών. Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Διαβάστε ακόμα: Μ. Χατζηπαναγιώτου: Μύθος ότι επηρεάστηκαν μόνο οι πύργοι

Διαβάστε ακόμα: Neo Plaza: Πάει Ιούνιο το άνοιγμα λόγω πανδημίας
 



Οι δύο πρώην Υπουργοί θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής, αναφορικά με το θέμα του προγράμματος πολιτογράφησης, κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαρρής υπήρξε Υπουργός Οικονομικών την περίοδο Αυγούστου 2005 – Μαρτίου 2008,  και Μαρτίου 2013 μέχρι τον Απρίλιο την ίδιας χρονιάς. Ο Χαρίλαος Σταυράκης διετέλεσε επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών από τον Φεβρουάριο του 2008 μέχρι τον Αύγουστο του 2011.

Το InBusinessNews θα μεταδίδει live τα όσα αναφέρονται ενώπιον της Επιτροπής.

Κατά την προηγούμενη, ανοιχτή για δημοσιογράφους, συνεδρία κατέθεσε ο τέως Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης.

Οι εργασίες της επιτροπής έχουν ξεκινήσει από τον Νοέμβριο και ενώπιον της έχουν ήδη παρουσιαστεί και απαντήσει σε ερωτήσεις μεταξύ άλλων οι νυν Υπουργοί Νίκος Νουρής και Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η Χριστίνα Καούλλα, οι πρώην Υπουργοί Σωκράτης Χάσικος, Ελένη Μαύρου, Νεοκλής Συλικιώτης, ο Γραμματέας του Υπουργικού Θεοδόσης Τσιόλας, ο επίσης Γραμματέας Γεώργιος Γεωργίου και ο Ανδρέας Μολέσκης, Πρώην Γραμματέας Υπουργικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, οι εν λόγω ακροάσεις ήταν μέχρι σήμερα κλειστές προς τους δημοσιογράφους, με της επιτροπή να τονίζει ότι αυτό συνέβη λόγω των περιορισμών που βρίσκονταν εν ισχύ εξαιτίας της πανδημίας του SARS-Cov-2, αλλά και εξαιτίας τεχνικών περιορισμών.

Πλέον, η Επιτροπή δηλώνει ότι βρίσκεται σε θέση να διεξάγει τις ακροάσεις δημόσια, με περιορισμό όμως καθώς θα καλύπτουν τις συνεδρίες μόλις 15 δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται ότι σε μεταγενέστερο στάδιο θα καταθέσουν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και ο προκαθήμενος της Εκκλησίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Επιτροπή, η οποία έχει ακόμα μεγάλο έργο να διεκπεραιώσει, αναμένεται να εκδώσει ενδιάμεσο πόρισμα περί τα μέσα Φεβρουαρίου, μέσα από το οποίο θα διαφανούν και οι απαντήσεις όσων κατέθεσαν σε κλειστές συνεδρίες.   

Υπενθυμίζεται ότι η επιτροπή είναι τετραμελής. Πρόεδρος της είναι ο Μύρων Νικολάτος, τέως Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και μέλη είναι οι Δήμητρα Καλογήρου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κυριάκος Κυριάκου, Βοηθός Γενικoύ Ελεγκτή και Παύλος Ιωάννου, Χρηματοοικονομικός Επίτροπος.

 

Δειτε Επισης

Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις
Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Εννέα κορυφαίες εταιρείες με έδρα την Κύπρο που υιοθέτησαν εργαλεία AI
Η ενεργειακή μετάβαση της Κύπρου και ο δρόμος για ένα ανθεκτικό και βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης
Familychef: Πλάνα...διατροφής και μια εταιρεία που έχει ως στόχο οι πελάτες της να μάθουν να τρώνε σωστά
Έτσι θα διαμορφωθεί ο χώρος που δεσπόζει το ιστορικό εργοστάσιο της ΚΕΑΝ στη Λεμεσό (photos)
Αλ. Ιωσηφίδης: Ευεργετική για την κυπριακή ναυτιλία η ένταξη στη ζώνη Σένγκεν-Επιπρόσθετο κίνητρο στη φαρέτρα μας
Απώλειες κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου την Πέμπτη
Κατέβασε εκ νέου τα επιτόκια της, αλλά δεν δεσμεύεται για την πορεία που θα ακολουθήσουν στο μέλλον η ΕΚΤ
Νέα μείωση επιτοκίου από την Τράπεζα Κύπρου με αντίκτυπο σε 12.000 δανειολήπτες-Στο 2,40% από 2,65%