powered by

Υπογραφή των δύο πρώτων συμβολαίων που αφορούν την υλοποίηση της θεσμικής αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας Κύπρου

Η Κοινοπραξία ΕΥ Κύπρου και Droman Ltd, προχώρησε στην υπογραφή των δύο πρώτων συμβολαίων με την Αστυνομία Κύπρου για την υλοποίηση των δύο (2) πρώτων συμβάσεων που αφορούν τη θεσμική αναδιοργάνωση του Οργανισμού. Τα δύο έργα που αναλαμβάνει η Κοινοπραξία αφορούν το σχεδιασμό και εφαρμογή ενός σύγχρονου μοντέλου αστυνόμευσης και επιχειρησιακής λειτουργίας και την τεχνική υποστήριξη για την υλοποίηση του συνολικού έργου για την Αναδιοργάνωση και τον Εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας Κύπρου. 

Είναι η πρώτη φορά, από την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, που αποφασίστηκε η θεσμική αναδιάρθρωση της Αστυνομίας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, σκοπός της αναδιοργάνωσης είναι ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των δυνατοτήτων του Σώματος, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις υφιστάμενες, αλλά και σε μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες απαιτήσεις των πολιτών και της κοινωνίας.

Σε συνάντηση του Αρχηγού της Αστυνομίας, κ. Στέλιου Παπαθεοδώρου, και των αντιπροσώπων της Κοινοπραξίας, Χαράλαμπου Κωνσταντίνου, Συνέταιρου και Επικεφαλή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, Σάκη Μωυσέως, Συνέταιρου και Επικεφαλή Έργων για Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα, Γιάννη Παναγιώτου, Ανώτερου Διευθυντή, και Παναγιώτη Θεοδωρίδη, Διευθυντή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των δύο πρώτων συμβολαίων της σχετικής μελέτης εμπειρογνωμοσύνης. Το συνολικό έργο της Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας Κύπρου θα περιλαμβάνει επίσης το σχεδιασμό και εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου μαθησιακής ανάπτυξης για τα μέλη της Αστυνομίας, καθώς και το σχεδιασμό και εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού.

Tα δύο συμβόλαια συνυπέγραψαν, εκ μέρους της Κοινοπραξίας ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, και ο Αστυνομικός Διευθυντής Διεύθυνσης Οικονομικών, Αστυνόμος Α΄ Κώστας Αυγουστή.
Σχολιάζοντας την υπογραφή των δύο συμβολαίων, ο Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, Συνέταιρος και Επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Προσβλέπουμε με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σε μια γόνιμη συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου. Η υπογραφή αυτών των συμβολαίων συνάδει με το όραμά μας να συνεισφέρουμε στην κοινωνία δημιουργώντας ένα καλύτερο εργασιακό κόσμο. Με τη διεκπεραίωση της μελέτης θα καθορίσουμε δράσεις για τον εκσυγχρονισμό της Κυπριακής Αστυνομίας, βελτιώνοντας την επιχειρησιακή της ικανότητα και συνεισφέροντας θετικά στο κοινωνικό σύνολο.»

Ο Σάκης Μωυσέως, Συνέταιρος και Επικεφαλής Έργων για Οργανισμούς του Δημόσιου Τομέα της EY Κύπρου, σχολίασε: «Η ομάδα μας είναι στην ευχάριστη θέση να συνεργαστεί με την Droman Ltd για την υλοποίηση των δύο πρώτων συμβάσεων που αφορούν το συνολικό έργο της Αναδιοργάνωσης και Εκσυγχρονισμού της Αστυνομίας Κύπρου. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Droman Ltd, μέσω της οποίας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στην αναδιοργάνωση της Κυπριακής Αστυνομίας.»

Δειτε Επισης

Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort
Ψηφίστηκε εναρμονιστικό νομοσχέδιο για ευρωπαϊκό ενιαίο σημείο πρόσβασης επιχειρήσεων της Ε.Ε.
Το Andrey & Julia Dashin’s Foundation στήριξε την πρώτη πλήρως προσβάσιμη κατασκήνωση νέων ως χρυσός χορηγός
IC Foundation από τον Andrew Budzinski...Ο λόγος ίδρυσης μη κερδοσκοπικού οργανισμού από τον ιδιοκτήτη της IC Markets
Θλίψη Χριστοδουλίδη για τον θάνατο του Νίκου Ιωάννου-«Δήλωνε πάντα παρών στα καλέσματα της πατρίδας»
Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου: Από τους πιο φωτεινούς φάρους της κυπριακής ιατρικής κοινότητας ο Νίκος Ιωάννου
Laure Jolibois: Πώς είναι το διαφημιστικό γραφείο του μέλλοντος
Σταυριάνα Ναθανήλ: Γιατί η μάχη για την ανάπτυξη δεν κερδίζεται με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς
Περικλής Έλληνας: Το ΑΙ αλλάζει ριζικά τον τρόπο που σχεδιάζουμε, αναλύουμε και υλοποιούμε