Σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη 4,95% κατέγραψε το ΧΑΚ

Σημαντικά κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, δίνοντας συνέχεια στην ανοδική πορεία που παρουσιάζει η αγορά από την αρχή της εβδομάδας. Αποτέλεσμα ήταν το Χρηματιστήριο να καταγράψει σημαντικά εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 4,95%.
 
Με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να σημειώνει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μεγάλα κέρδη που ξεπέρασαν το 6%, ο Γενικός Δείκτης παρουσίασε σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,71%, κλείνοντας στις 45,62 μονάδες.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 27,09 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,80%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στα €42.203.
 
Ανοδικά κινήθηκαν δύο από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες με εξαίρεση την Εναλλακτική Αγορά, που κατέγραψε αμελητέες ζημιές σε ποσοστό 0,07%. Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Ξενοδοχείων.
 
Τα μεγαλύτερα κέρδη παρουσίασε ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,31% και ακολούθησε ο δείκτης των Επενδυτικών με 1,99%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €25.802 (άνοδος 6,23% - τιμή κλεισίματος €0,52). Ακολούθησαν οι μετοχές της Πετρολίνα με €7.949 (άνοδος 0,58% - τιμή κλεισίματος €0,86), της εταιρείας Τσιμεντοποιία Βασιλικού με €3.340 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €1,90), της Ελληνικής Τράπεζας με €2.954 (πτώση 0,34% - τιμή κλεισίματος €0,59) και της Louis με €953 (άνοδος 7,25% - τιμή κλεισίματος €0,074).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, τέσσερις κινήθηκαν ανοδικά, τέσσερις πτωτικά και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Οι συναλλαγές ανήλθαν σε 66. 
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου: Αξιόπιστο κέντρο επιχειρηματικότητας η Κύπρος-Η σημασία του Great Sea Interconnector
Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα