Powered by

Η Airbnb απαγορεύει τα πάρτι λόγω κορωνοϊού

Όχι πλέον πάρτι και εκδηλώσεις στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης της πλατφόρμας Airbnb, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η οποία προσπαθεί να επιβάλει αυστηρούς κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης στη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19.

Οι νέοι κανόνες προβλέπουν πλαφόν μίσθωσης 16 ατόμων, ενώ οι οικοδεσπότες ή οι επισκέπτες που θα επιχειρήσουν να παρακάμψουν τους κανονισμούς θα αποκλειστούν από την κοινότητα της Airbnb και θα βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με νομικές κυρώσεις, αναφέρει η εταιρεία.

«Το να καθιερώσουμε την καθολική απαγόρευση των πάρτι και των εκδηλώσεων είναι προς το καλύτερο συμφέρον της δημόσιας υγείας», αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Airbnb, επισημαίνοντας πως η απαγόρευση θα αφορά όλες τις κρατήσεις που θα γίνονται από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.

Με την πανδημία Covid-19, «ορισμένοι επέλεξαν να μεταφέρουν ό,τι έκαναν στα μπαρ και στις ντίσκο σε σπίτια, που ορισμένες φορές νοίκιαζαν μέσω της πλατφόρμας μας», παρατηρεί ο όμιλος.

«Πιστεύουμε ότι μια τέτοια συμπεριφορά είναι απίστευτα ανεύθυνη, δεν θέλουμε να αναμειχθούμε και κάθε πρόσωπο που υιοθετεί ή επιτρέπει αυτήν τη συμπεριφορά δεν έχει θέση στην πλατφόρμα μας», συμπληρώνει η Airbnb.

Η Airbnb σημειώνει πως το 73% των καταχωρήσεών της παγκοσμίως ήδη απαγορεύουν τα πάρτι στους κανόνες ενοικίασης, ενώ ορισμένοι ιδιοκτήτες επιτρέπουν τα ολιγομελή πάρτι, όπως τα πάρτι γενεθλίων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Κρούει τον κώδωνα στην Ε.Ε. για τους εμπορικούς της εταίρους μελέτη της ΕΚΤ...Πάρε-δώσε με αυταρχικές κυβερνήσεις
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Ζητούμενο η καλύτερη ισορροπία και η περισσότερη σταθερότητα στις σχέσεις της Ε.Ε. με την Κίνα
ΟΗΕ: Εντείνει την αβεβαιότητα η απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ να παρατείνει την προθεσμία για τους δασμούς
Οι ανακοινώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τους δασμούς...Το ύψος, σε ποιες χώρες επέβαλε και πότε θα τεθούν σε ισχύ
Ανάβουν το πράσινο φως στην Βουλγαρία...Γίνεται το 21ο μέλος της ζώνης του ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2026
UBS: Η επενδυτική στρατηγική για τις αγορές το δεύτερο εξάμηνο
Τηλεφωνική επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν-Τραμπ για δασμούς… «Θέλουμε μία win-win συμφωνία»
Κάμψη στις λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη τον Μάιο-Ανοδική πορεία σε ετήσια βάση
Γερμανία: Ανακάμπτει η βιομηχανία-Αγώνας δρόμου για τους δασμούς Τραμπ
Σουηδία: Η επιτάχυνση του πληθωρισμού επηρεάζει τη μείωση επιτοκίων τον Αύγουστο