Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Απουσία κατεύθυνσης από τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες ολοκληρώθηκε η 1η συνεδρίαση της εβδομάδος στη Wall Street, αντικατοπρίζοντας με αυτό τον τρόπο την αβεβαιότητα από πλευράς επενδυτών, όσο παραμένει το αδιέξοδο αναφορικά με το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης.
 
Ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,30%, ο S&P 500 σημείωσε υποτονική άνοδο 0,27%, στις 3.360, 47 μονάδες, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,39%,.
 
Ο Nasdaq, που σημείωσε υψηλό ιστορικό ρεκόρ για κάθε ημέρα της προηγούμενης εβδομάδας, δέχθηκε πιέσεις από τα βαριά χαρτιά των Big Tech, Microsoft, Amazon και Facebook. Η υποχώρηση των μετοχών ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο S&P 500 περιόρισε τα κέρδη με αποτέλεσμα να παραταθεί η κατάρριψη του υψηλού ιστορικού υψηλού του για άλλη μία συνεδρίαση.
 
Μέρος του λόγου για τον οποίο ο S&P 500 συγκρατήθηκε είναι ότι οι επενδυτές στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν προτιμούν τις μετοχές των τεχνολογικών κι αυτό τείνει να κρατάει τον S&P που κυριαρχείται από τις τεχνολογικές μετοχές.
 
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικές εντολές με τις οποίες απεκατέστησε εν μέρει τα ενισχυμένα επιδόματα ανεργίας ύψους 600 δολαρίων την εβδομάδα.
 
Σε  συνέντευξή του στο CNBC ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν, δήλωσε ότι η κυβέρνηση Τραμπ και οι Δημοκρατικοι θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία αυτή την εβδομάδα αρκεί να φανούν λογικοί.
 
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
 

Δειτε Επισης

Τρίζουν τα θεμέλια της εργασιακής ειρήνης στον κατασκευαστικό τομέα της Γερμανίας
Κύρια κινητήρια δύναμη για τις αγορές χρυσού οι Κεντρικές Τράπεζες των αναδυόμενων οικονομιών
Σε ανοδική πορεία οι τιμές των τροφίμων σε όλο τον κόσμο... Στο κρέας η μεγαλύτερη αύξηση
Η έλλειψη ρευστότητας προκαλεί προβλήματα στην παγκόσμια αγορά κακάο
Διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ η Τουρκία
Τουρκία: Σε ανοδική τροχιά παρά τη νομισματική σύσφιξη ο πληθωρισμός
ΟΟΣΑ: Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Κίνα θα επιταχυνθεί-Οι προβλέψεις για την Ευρωζώνη
Άλμα για τον χρυσό με ώθηση από Fed και γεν
Nέο sell-off στα κρυπτονομίσματα, κάτω από τα $57.000 το Βitcoin
Goldman Sachs: Η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρωζώνη-Οι τρεις λόγοι