Powered by

EasyJet: Φοβάται νέες απώλειες θέσεων εργασίας εξαιτίας της καραντίνας των 14 ημερών

Η EasyJet μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας αν η πολιτική καραντίνας της κυβέρνησης συνεχιστεί για μια μακρά περίοδο, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρίας.

Η βρετανική εταιρία χαμηλού κόστους σχεδιάζει ήδη να καταργήσει 4.500 θέσεις εργασίας ή περίπου το 30% του εργατικού δυναμικού της λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

«Το φοβάμαι» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζόχαν Λούντγκρεν στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, απαντώντας σε ερώτηση αν οι απώλειες θέσεων εργασίας μπορεί να αυξηθούν σε περίπτωση που η καραντίνα διαρκέσει για μια μακρά περίοδο.

«Νομίζω και φοβάμαι [πως ναι], εκτός εάν υπάρξει μια αλλαγή (στον κανόνα της καραντίνας) από την οποία η αεροπλοΐα όπως τη γνωρίζουμε εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επηρεαστεί», είπε.

Να σημειωθεί ότι η ΕasyJet, η Ryanair και η IAG (ιδιοκτήτρια της British Airways) έχουν εκκινήσει νομικές διαδικασίες κατά της καραντίνας των 14 ημερών, που αποφασίστηκε για όσους εισέρχονται στη Βρετανία από το εξωτερικό. 

Ο επικεφαλής της Ryanair μάλιστα τόνισε πως η εταιρεία του δεν πρόκειται να ματαιώσει πτήσεις, επειδή όπως είπε «οι Βρετανοί αγνοούν αυτή την καραντίνα, ξέρουν πως είναι τρίχες».

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Η Ε.Ε. παρατείνει τα οικονομικά περιοριστικά μέτρα κατά της Ρωσίας για άλλους έξι μήνες
Σε χαμηλό τετραετίας το δολάριο-Αυξάνεται η αισιοδοξία για εμπορικές συμφωνίες και μειώσεις επιτοκίων
Ιταλία: Αμετάβλητος ο πληθωρισμός κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ
Γερμανία: Χαμηλότερη των εκτιμήσεων η αύξηση στις λιανικές πωλήσεις τον Μάιο
Άλμα για την βρετανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο πριν τους δασμούς Τραμπ
Νέα άνοδος για τον χρυσό με το βλέμμα στα εμπορικά deals και το φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Καναδάς: Ακυρώνει φόρο σε τεχνολογικούς κολοσσούς ενόψει συμφωνίας με τις ΗΠΑ για το εμπόριο
Βρέθηκε αγοραστής για την TikTok στις ΗΠΑ-Αναμένεται έγκριση από Κίνα
Πώς οι αβεβαιότητες του εμπορικού πολέμου δυσκολεύουν την προσπάθεια της ΕΚΤ
Αδειάζει η κλεψύδρα για εμπορική συμφωνία Ε.Ε. με ΗΠΑ-Εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία Ντόναλντ Τραμπ