Lordos United Plastics: Μειωμένες πωλήσεις φέτος, επανάκαμψη το 2021

Ζημιά που αναλογεί στους μετόχους €330.972 έναντι κέρδους €236.220 κατέγραψε για το 2019 η Lordos United Plastics.

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Διαχείρισης, το σύνολο των στοιχείων ενεργητικού του Συγκροτήματος ήταν €37.158.633 το 2019 από €36.072.250 το 2018 και τα καθαρά στοιχεία ενεργητικού €19.379.030 έναντι €19.692.246.

Εξάλλου, ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ανήλθε σε €20.692.091 και αυξήθηκε σε σύγκριση με το 2018 (€20.560.869). Όπως αναφέρεται στην έκθεση, η αύξηση του κύκλου εργασιών οφείλεται κυρίως στη στοχευμένη αύξηση στις εγχώριες πωλήσεις.

Την ίδια ώρα, το Συγκρότημα προχώρησε σε καινούργιες συμφωνίες για να ενισχύσει την γκάμα προϊόντων που προσφέρει στους καταναλωτές, εξέλιξη που αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο την επόμενη χρονιά τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στην κερδοφορία του Συγκροτήματος.

Σημαντική ανάκαμψη το 2021
Όσον αφορά, τις επιπτώσεις της πανδημίας, η διεύθυνση βρίσκεται σε διαδικασία επαναξιολόγησης της εμπορικής της δραστηριότητας, χρησιμοποιώντας αναθεωρημένες υποθέσεις και ενσωματώνοντας αρνητικά σενάρια, ως αποτέλεσμα της εξάπλωσης του κορωνοϊού. 

Από την ανάλυση που διενεργείται η διεύθυνση εκτιμά πως οι πωλήσεις του Συγκροτήματος για το 2020 θα παρουσιάσουν κάποια μείωση σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ για το 2021 στοχεύει στην ανάκαμψη σε σημαντικό βαθμό.

Η διεύθυνση αξιολογεί σχέδιο δράσης που έχει στόχο την εύρυθμη λειτουργία των εργασιών παραγωγής και πωλήσεων του Συγκροτήματος και την πλήρη επανάκαμψη της εμπορικής δραστηριότητας το 2021, διατήρηση των υπαρχουσών τρεχουσών πιστωτικών διευκολύνσεων, μείωση σε έξοδα πωλήσεων και αύξηση αποδοτικότητας σε κάποιους τομείς παραγωγής.

Επίσης, στόχος είναι και ο περιορισμός του πιστωτικού κινδύνου μέσω συχνής παρακολούθησης αποπληρωμής και επαφής με τους πελάτες, καθώς και πώληση προϊόντων επί πίστωση σε πελάτες με κατάλληλα ιστορία αξιοπιστίας.

Δειτε Επισης

Στοχευμένοι έλεγχοι Προστασίας Καταναλωτή σε καταστήματα πώλησης επίπλων
Kiabi: Ετοιμάζει κάθοδο στη Λευκωσία και μεγάλο άνοιγμα στο Mall of Engomi
Μειωμένες οι συνολικές πωλήσεις πετρελαιοειδών-Μικρή άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη
Ξάνθος Σαρρής: Η επέκταση της ΕΥΡΗΚΑ και η επόμενη γενιά
Οι Υπεραγορές Αλφαμέγα ανταμείβουν τους πελάτες τους με πολυτελή πιάτα MasterChef
Το βραβείο Red Dot Design 2024 στο νέο Hyundai Santa Fe
Μειώθηκαν στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ
Τα υβριδικά ψαλιδίζουν τα μερίδια αγοράς των βενζινοκίνητων-Οι κορυφαίες μάρκες του τριμήνου
Φέτος το Πάσχα οι προσφορές είναι επικές-Smartphones με €0 αρχικά και €200 έκπτωση
Υπουργείο Εμπορίου: Εφαρμόζονται κανονισμοί για έλεγχο της μεσιτείας όπλων