Powered by

Μελέτη αναζωογόνησης της υπαίθρου ζητά η ΕΤΑΠ

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου ζητά την ετοιμασία μελέτης αναζωογόνησης της υπαίθρου, ενόψει της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης του Τουρισμού.

Σε ανακοίνωση η ΕΤΑΠ ζητά χωρίς αναβολές να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα, η εγκατάλειψη και ο μαρασμός της υπαίθρου μέσα από μια συγκροτημένη πολιτική, όπως αναφέρει, καθώς, υποστηρίζει ότι "παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια είναι φανερό ότι δεν έχουμε επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα".

Όπως αναφέρεται, έχει αποδειχθεί ότι μεμονωμένες ενέργειες όπως η δημιουργία μονοπατιών της φύσης, ποδηλατοδρόμων, γραμμικών πάρκων, ο εξωραϊσμός των πυρήνων των χωριών κ.α, δεν είναι αρκετά.

Η ΕΤΑΠ ζητά τη δημιουργία νέων και αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών (σύγχρονο οδικό δίκτυο και συγκοινωνίες, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία, υπηρεσίες κλπ ), την παραχώρηση κινήτρων για επαγγελματική αποκατάσταση και ενθάρρυνση επενδύσεων και στέγαση στα χωριά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επέκταση της προθεσμίας για άδεια λειτουργίας για ξενοδοχεία ενέκρινε η Ολομέλεια της Βουλής
Columbia Restaurants: Επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητους ελέγχους η καθαρότητα των νερών στο Columbia Sun
Wizz Air: Απευθείας πτήση Λάρνακα-Βαρκελώνη από τον Οκτώβριο…Οι τιμές και η συχνότητα του δρομολογίου
Wizz Air: Γιορτάζει τα γενέθλιά της και δίνει τη δυνατότητα σε 21 τυχερούς να κερδίσουν έως και €1.000 σε WIZZ credits
Στο top 10 του παγκόσμιου συνεδριακού τουρισμού η Αθήνα
Θετικό το δείγμα του πρώτου τριμήνου για τον ελληνικό τουρισμό-Αύξηση 5,4% στις αφίξεις και 4,4% στις εισπράξεις
Nordic Leisure Travel Group: Βλέπει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Κύπρο για την σκανδιναβική αγορά
Υπογράφηκαν συμφωνίες με Υφυπουργείο Τουρισμού για χορηγίες €620.949 στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς
Sunwing Sandy Bay Resort: Ανακαίνιση αξίας 30 εκατ. για το ξενοδοχείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου
Θάνος Μιχαηλίδης: Ο θετικός αντίκτυπος στον τουρισμό και η πιθανή πρόκληση από την ένταξη στη ζώνη Σένγκεν