Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της Κύπρου διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας για 69 χρόνια.
 
Oι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου από το 1951 παρέχουν γρήγορη εξυπηρέτηση στους πελάτες τους μέσω ενός ολοκληρωμένου φάσματος προϊόντων, αποτελεσματικής διευθέτησης απαιτήσεων και σύγχρονων τρόπων προώθησης των προϊόντων, αξιοποιώντας πλήρως τις εξελίξεις της τεχνολογίας. Με συνετή και σοβαρή εταιρική κουλτούρα και διαχείριση διακρίνονται για την αξιοπιστία και για τον επαγγελματισμό του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού τους.

«Στόχος μας είναι η περαιτέρω αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου, ώστε να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα της αγοράς και τις μεταβαλλόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πελατών μας. Η καινοτόμος πλατφόρμα αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων για ιδιώτες μέσω διαδικτύου, που πρώτη η εταιρεία μας εισήγαγε, σηματοδοτεί τη νέα εποχή», υπογραμμίζει ο Κώστας Κώστα, Γενικός Διευθυντής των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου.

Παράλληλα, επικεντρώνονται στην εξυπηρέτηση του πελάτη μέσω συνεχούς αναβάθμισης του εύρους και της ποιότητας των υπηρεσιών τους, εκσυγχρονίζουν και αναπτύσσουν όλα τα κανάλια προώθησης και εξυπηρέτησης των ασφαλιστηρίων. «Συνεχίζουμε την ψηφιακή μεταμόρφωση της εταιρείας, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές που παράγουν πολλαπλό όφελος για τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό.Την ίδια στιγμή προχωρά και το φιλόδοξο πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών μας. Επενδύουμε στους ανθρώπους μας, καθοδηγώντας και παρακινώντας τους να προσφέρουν περισσότερα στους πελάτες μας. Εξάλλου, εκεί καθρεφτίζεται η αξιοπιστία που διακρίνει τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου».
 
Νέα Εποχή

Η ασφαλιστική βιομηχανία τόσο διεθνώς όσο και στη χώρα μας επηρεάζεται καθοριστικά από τις πολιτικές, τεχνολογικές, δημογραφικές και οικονομικές εξελίξεις, ακολουθώντας την οικονομική πορεία και την κοινωνική πρόοδο.                 
 
Ειδικά στη σημερινή, μεταβατική μας εποχή, όπου οι εξελίξεις είναι πολλές και ραγδαίες, οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι επιτακτικές και ο σχεδιασμός που επιβάλλεται άμεσος. Το μέλλον δεν είναι τόσο μακρινό όσο φαίνεται. Για παράδειγμα, το κόστος που προκαλείται από τα ακραία φυσικά φαινόμενα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, όπως πλημμύρες, καταστροφικές καταιγίδες και πυρκαγιές, είναι τεράστιο και αυξάνεται συνεχώς. Το οικονομικό κόστος των φαινομένων υπολογίστηκε το 2018 σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ και από αυτό, το ένα δεύτερο έχει αποζημιωθεί από ασφαλιστικές εταιρείες. 

Γι’ αυτό και στην Κύπρο κύριες προκλήσεις του κλάδου παραμένουν η ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης και η ανάδειξη της ασφάλισης ως σημαντικού πυλώνα στήριξης της οικονομίας.

Τα στοιχεία είναι θετικά, καθώς σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, o κλάδος παρουσιάζει αύξηση 8,54% στα συνολικά ασφάλιστρα για την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2019, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η αύξηση αυτή υπερβαίνει το ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ για την ίδια περίοδο (+3.0%), κάτι που αποδεικνύει τη δυναμική του.
 
Νέα δεδομένα

Οι ευρωπαϊκές οδηγίες οδηγούν σε μια πορεία ομογενοποίησης και εναρμόνισης της αγοράς. Το αυξανόμενο κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί πάντοτε μια πρόκληση για τις μικρές σε μέγεθος (σε ευρωπαϊκή κλίμακα) ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς σημαίνει διαχειριστικούς πόρους και μετατροπές στον τρόπο λειτουργίας μας.

Από την άλλη πλευρά, το κανονιστικό πλαίσιο αποτελεί μια ευκαιρία που δεν μπορούμε να την αφήσουμε να πάει χαμένη. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, καθώς είμαστε μια αξιόπιστη και επαρκώς κεφαλαιοποιημένη εταιρεία. Μάλιστα, θα αξιοποιήσουμε τη συγκυρία αυτή, για να πάμε τις Γενικές εκεί που πραγματικά τις θέλουμε: να εξελιχθούμε σε ένα νέο, πολύ πιο προσωποποιημένο και πολύ πιο ευέλικτο μοντέλο που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πελατών μας. Φυσικά, για να ανταποκριθούμε στα νέα δεδομένα, η εκπαίδευση των ανθρώπων μας πρέπει να είναι εντατική και διαρκής.
 
Καινοτομία με το Drive safe App

Το Drive Safe app είναι μια δωρεάν πρωτοποριακή εφαρμογή, με σκοπό να βελτιώσει την καθημερινή οδηγική μας συμπεριφορά και να μας βοηθά να εξοικονομούμε καύσιμα και κόστος. Αξιοποιώντας τους αισθητήρες και την τοποθεσία του κινητού μας, το Drive Safe αναγνωρίζει την έναρξη και λήξη κάθε διαδρομής, μετρά κριτήρια όπως η ασφάλεια και η βέλτιστη απόδοση και βαθμολογεί ανάλογα την οδηγική μας επίδοση. Στο τέλος κάθε διαδρομής μας ενημερώνει για το αποτέλεσμα με ένα βαθμό από το 0 έως το 100.

Η εφαρμογή μας βοηθά να αντιληφθούμε πρακτικά θέματα στην οδήγησή μας και έτσι να τα βελτιώσουμε στην αμέσως επόμενη διαδρομή. Επιπλέον, μπορούμε να δούμε τον τρόπο που οδηγούμε διαχρονικά και να τον συγκρίνουμε με αυτόν των άλλων οδηγών.

Το Drive Safe βοηθά τους οδηγούς να γίνουν καλύτεροι στο δρόμο, να οδηγούν με φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο και ταυτόχρονα τους δίνει την ευκαιρία να επωφελούνται με έκπτωση στην ανανέωση του ασφαλιστηρίου τους με βάση τη βαθμολογία τους, ανάλογα με τη συνολική απόσταση που διανύθηκε και τους μήνες χρήσης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία από την οποία ωφελούνται όλοι και που αναδεικνύει τη στάση ευθύνης των Γενικών Ασφαλειών Κύπρου απέναντι στην κοινωνία και τον άνθρωπο.
 
Η καινοτόμος πλατφόρμα αγοράς ασφαλιστικών προϊόντων για ιδιώτες μέσω διαδικτύου, που πρώτη η εταιρεία μας εισήγαγε, σηματοδοτεί τη νέα εποχή
 
Facts & Figures:
Έτος ίδρυσης: 1951
Προσωπικο: 86 άτομα
Αριθμός Γραφείων στην Κύπρο:4
Κύκλος εργασιών: 49.8 εκατ. ευρώ
Μεριδιο αγοράς: Πάνω από 12%
Δείκτης Φερεγγυότητας: πάνω από 180%, Στοιχεία Σεπτεμβρίου 2019
 Στοιχεία επικοινωνίας
Τηλέφωνο: 8000.87.87
Website: www.gic.com.cy
 
 

Δειτε Επισης

Universal Life
Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd
SoEasy Insurance
Eurolife
Ύδρα Ασφαλιστική
Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos
Γενικές Ασφάλειες Κύπρου
Κυπριακές Ασφαλιστικές Εταιρείες: Οι πρωταγωνιστές