MetLife

Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η μακροχρόνια εμπειρία μας στον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και η ταχύτατη ανταπόκρισή μας τόσο στις ανάγκες των πελατών μας όσο και στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

Tο συνεχές μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά. H MetLife παρακολουθεί στενά και μελετά συνεχώς τα οικονομικά δρώμενα και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους καθορίζει ανάλογα τη στρατηγική και την επενδυτική της πολιτική.

Oι πρόσφατες και σημαντικές απαιτήσεις του ευρωπαϊκού κανονιστικού πλαισίου, αλλά και η αυξανόμενη εποπτεία και οι υποχρεώσεις, λόγω των νέων πανευρωπαϊκών οδηγιών, είναι ένα επιπλέον θέμα που απασχολεί έντονα τη βιομηχανία.
 
Πολύπλοκο το περιβάλλον μας

Το περιβάλλον σήμερα είναι πιο πολύπλοκο και απρόβλεπτο, οι δε διεθνείς αγορές χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το χαμηλό ύψος των επιτοκίων, τις αυξημένες απαιτήσεις του κανονιστικού πλαισίου και τη συμπληρωματικότητα που εισάγει το ΓεΣΥ. Ειδικότερα, τα χαμηλά επιτόκια, στην παρούσα συγκυρία, απαιτούν μεγαλύτερη δυνατότητα έγκαιρης και μακροχρόνιας αποταμίευσης, για να χρηματοδοτήσουμε τα χρόνια της σύνταξης. Προφανώς, δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τις μελλοντικές αποδόσεις των εναλλακτικών επενδύσεων, όμως είναι εξίσου προφανές ότι με μηδενικά επιτόκια ο σχηματισμός μακροχρόνιου κεφαλαίου είναι εξαιρετικά δύσκολος και με σημαντικό εκθετικό κόστος. 
 
Επένδυση στην ασφάλιση

Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν ήδη πληθώρα επιλογών σε αποταμιευτικά προϊόντα με μικρότερη ή μεγαλύτερη ανάληψη κινδύνου από τον πελάτη, ανάλογα με τον χρονικό ορίζοντα που διαθέτει και μπορούν να αποτελέσουν μία καλή εναλλακτική επενδυτική λύση.  Αλλά δεν είναι μόνο οι αποδόσεις το ζητούμενο.  Τα ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα εξασφαλίζουν στους δυνητικούς επενδυτές επαγγελματική διαχείριση του κεφαλαίου τους, ανεξαρτήτως μεγέθους, και συμβουλευτική υποστήριξη που τους επιτρέπει να παίρνουν διαχρονικά τις κατάλληλες αποφάσεις, με βάση το επενδυτικό τους προφίλ και τους στόχους τους. Επίσης, τους προσφέρουν μεγάλη διασπορά του κινδύνου σε διαφορετικές αγορές και μορφές επενδύσεων, καθώς και δυνατότητα άμεσης ρευστοποίησης.  Επισημαίνουμε την ανάγκη ασφαλιστικών καλύψεων, ακόμα και σε επενδυτικά προϊόντα, για να καλυφθούν απρόβλεπτα γεγονότα πριν τη λήξη του προγράμματος (ατύχημα ή/και απώλεια ζωής).  Στα πλαίσιο αυτό η MetLife επενδύει συνεχώς στη δημιουργία αποτελεσματικών, εφ’ όρου ζωής συμβούλων και στην εξυπηρέτηση/εμπειρία των πελατών της.
 
Έτοιμοι για τις νέες απαιτήσεις
H αυξανόμενη εποπτεία ανεβάζει τον πήχη στην αγορά, με αποτέλεσμα το έργο των ασφαλιστικών εταιρειών να έχει συνεχώς μεγαλύτερη αξία. Επίσης, αναγκάζει τις εταιρείες να έχουν ποσοτικά και ποιοτικά κεφάλαια, μέσα από τα οποία να μπορούν να ανταποκρίνονται στους κινδύνους που εγκυμονούν.      
 
Ως εταιρεία διαθέτουμε διεθνή εμπειρία και τεχνογνωσία, κάτι που μας βοηθά να ανταποκρινόμαστε στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις, υποχρεώσεις και ανάγκες της αγοράς.      
 
Ήδη έχουμε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες, ενημερώνοντας πλήρως το δυναμικό πωλήσεων της εταιρείας μας, όπως και τους πελάτες μας, σχετικά με όλες τις νομοθετικές αλλαγές και το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο. Οι υποχρεώσεις του ασφαλιστικού συμβούλου πριν τη σύναψη της ασφάλισης έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά, καθώς και τα έντυπα που επιβάλλεται να έχει εις γνώση του ο υποψήφιος πελάτης πριν την υπογραφή της σύμβασης. Το περιβάλλον αυτό έχει συντελέσει στην απόλυτη διαφάνεια προς τον υποψήφιο πελάτη τόσο για το προϊόν που αγοράζει όσο και για τη χρήση των προσωπικών του δεδομένων, που η ασφαλιστική εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει. 
 
Στηρίζουμε το ΓεΣΥ
Το σλόγκαν της εταιρείας μας λέει «Συνοδοιπόροι στη Ζωή - Navigating Life Together». Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή τον θεσμό του ΓεΣΥ, έχοντας ως βάση την εμπειρία μας στα διεθνή συστήματα υγείας και θέσαμε ως στόχο τη συμπλήρωση των παροχών προς τους ασφαλισμένους.  Η εμπειρία από το πρώτο στάδιο εφαρμογής του ΓεΣΥ αποδεικνύει την επιθυμία των πολιτών για τη δυνατότητα επιλογής παροχών υγείας. Εξάλλου, τα ασφαλιστικά  σχέδια διαθέτουν σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την ελεύθερη επιλογή του γιατρού ή του νοσηλευτηρίου χωρίς περιορισμούς, την περίθαλψη σε μονόκλινο δωμάτιο, την επιλογή περίθαλψης στο εξωτερικό, το δικαίωμα δεύτερης ιατρικής γνωμάτευσης, καλύψεις για ετήσιες προληπτικές εξετάσεις (check-up) και οδοντιατρικά έξοδα.
Η δεύτερη φάση αναμένεται με ενδιαφέρον, καθώς θα αυξήσει περαιτέρω τις συνεισφορές των ασφαλισμένων μας στο ΓεΣΥ και πιθανόν να οδηγήσει τους πελάτες μας στην αναζήτηση πιο οικονομικών ασφαλιστικών λύσεων. Όπως και σε άλλες χώρες, που διαθέτουν εθνικά σχέδια υγείας, αναμένουμε ότι ο κρατικός και ο ιδιωτικός φορέας θα συνεχίσουν να συνυπάρχουν. 
Είμαστε προσηλωμένοι στο να κτιστούν επιπλέον παροχές για προστασία των ασφαλισμένων και των οικογενειών τους, καλύτερες και πιο αποτελεσματικές. Ως εταιρεία παρακολουθούμε την ιατρική καινοτομία, η οποία μας επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων μελλοντικών παροχών.
 
Έμφαση στην τεχνολογία
Το πλάνο μας είναι αρκετά φιλόδοξο και προβλέπει νέα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, έμφαση στην τεχνολογία και στη διαρκή εκπαίδευση των ανθρώπων μας. Τα σχέδια μας βασίζονται στην ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε τόσο σε επίπεδο δικτύου πωλήσεων όσο και στο επίπεδο των διοικητικών υπηρεσιών. Είναι αυτό που διαχρονικά μας ξεχωρίζει και δημιουργεί τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας.

Η ΜetLife είναι μία εταιρεία με φιλοσοφία καθαρά  ανθρωποκεντρική και η τεχνολογία αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάπτυξής μας, με στόχο πάντα τη συνεχή βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών μας. Θέλουμε οι ασφαλισμένοι μας να εξυπηρετούνται με τον απλούστερο δυνατό τρόπο και η επαφή τους μαζί μας να είναι μία εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Γι’ αυτό «εξοπλίζουμε» τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους με σύγχρονα «εργαλεία», που κάνουν και τη δική τους δουλειά πιο εύκολη.
 
Πλατφόρμα e-Claims
Σημαντικό εργαλείο της ΜetLife είναι η πλατφόρμα e-Claims, που σκοπό έχει να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες των ομαδικών μας προγραμμάτων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήματα εξωνοσοκομειακών αποζημιώσεων και να λαμβάνουν τα χρήματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Επίσης, σε συνεργασία με τους στρατηγικούς μας εταίρους στον χώρο της υγείας, θα ξεκινήσαμε σύντομα να προσφέρουμε προληπτικές εξετάσεις για τους πελάτες μας σε προνομιακές τιμές, αλλά και να σχεδιάζουμε σχετικές ενημερωτικές εκστρατείες, στις οποίες θα τονίζουμε τη μεγάλη σημασία της πρόληψης για την καλή υγεία των ασφαλισμένων μας.
 
MetLife Europe d.a.c.
Η MetLife Europe d.a.c. (Υποκατάστημα Κύπρου) ιδρύθηκε το 1955. Έκτοτε έχει δημιουργήσει ένα πελατολόγιο της τάξεως των 70.000 περίπου ασφαλισμένων, οι οποίοι απολαμβάνουν ασφαλιστικές καλύψεις είτε από ατομικά είτε από ομαδικά ασφαλιστικά συμβόλαια. Παρέχει ατομικές και ομαδικές ασφαλίσεις στην Κύπρο εδώ και 35 χρόνια. Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η μακροχρόνια  εμπειρία μας στον ασφαλιστικό τομέα, καθώς και η ταχύτατη ανταπόκρισή μας τόσο στις ανάγκες των πελατών μας όσο και στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς. 
Η MetLife Κύπρου παρέχει Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Προγράμματα Αποταμίευσης, Ατυχημάτων και Υγείας καθώς και Ομαδικά Ζωής, Ατυχημάτων και Υγείας.
 
Διευθυντική ομάδα
Κυριάκος Αποστολίδης– Γενικός Διευθυντής MetLife Kύπρου και Ελλάδας
Χρίστος Σοφοκλέους – Διευθυντής Δικτύων Διανομής
Έλενα Στεφανή – Οικονομική Διευθύντρια
Ζαχαρίας Τζερμνίας – Διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων
Έλενα Δημοσθένους – Διευθύντρια Τμημάτων Υποστήριξης Πωλήσεων και Marketing
Δήμητρης Κρίκης – Διευθυντής Operations
Τάσος Κουτσός - Διευθυντής Τμημάτων Εξυπηρέτησης Πελατών
Κώστας Θρασυβουλίδης – Διευθυντής Τμήματος Ανάπτυξης Προϊόντων
Έλενα Λοΐζου – Διευθύντρια Συστημάτων Πληροφορικής
Παναγιώτης Πίττας – Διευθυντής Τμήματος Προμηθειών
Ξάνθη Ιωάννου – Διευθύντρια Κανονιστικής Συμμόρφωσης και Νομικού Τμήματος
Μαργαρίτα Τσέλεπου – Διευθύντρια Διαχείρισης Κινδύνων
Χάρης Εσσιόπουλος – Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου
Φλωρεντία Κυπρίζογλου – Λειτουργός Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού
 
MetLife Inc.
 
Η MetLife Inc., μέσω των θυγατρικών και των συνδεδεμένων εταιρειών της, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες κλάδου Ζωής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1868 και αποτελεί έναν παγκόσμιο ηγέτη στην παροχή ασφαλιστικών προγραμμάτων Ζωής, Σύνταξης, Ομαδικής Ασφάλισης Προσωπικού και Επενδυτικών Υπηρεσιών.  Η MetLife Europe d.a.c. διεξάγει εργασίες στην Κύπρο από το 1955, παρέχοντας Ασφαλιστικά Προγράμματα Ζωής, Αποταμίευσης, Ατυχημάτων και Υγείας καθώς και Ομαδικά προγράμματα.
 
Facts & Figures:
  • 153χρόνια λειτουργιασ
  • 43.000υπαλληλοι σε ολο τον κοσμο
  • Νο.43στη λίστα Fortune 500 για το 2018
  • Παροχή υπηρεσιών σε πάνω από 40 χώρες
  • Αριθμός προσωπικου, 70
  • Κυκλος εργασιων, $51.500.000
  • Αριθμός ασφαλισμένων: Στην Κύπρο, 50.000 περίπου ασφαλισμένοι κάτω από ατομικά συμβόλαια και άλλες 20.000 περίπου ασφαλισμένοι κάτω από ομαδικά συμβόλαια
  • Αριθμός ασφαλιστικών συμβολαίων, 42.326 περίπου
  • Αριθμός ασφαλιστικών αντιπροσώπων 172 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι
  • 23 Independent Brokers
  • Μερίδιο αγοράς:  9.49%
  • Αριθμός γραφείων στην Κύπρο:  17
  • Ίδια κεφάλαια υπό το Solvency II
  • MetLife Europe d.a.c.  at 31/12/19 as submitted in Q4 SII reporting:$1.1331 δις
 
Στοιχεία επικοινωνίας
 
Διεύθυνση: MetLife Europe d.a.c. (Cyprus Branch) Κέννεντυ 38, 1087, Λευκωσία, Κύπρος
Τηλέφωνο: +357 22845845 | Φαξ: +357 22845606
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: contact@metlife.com | Ιστοσελίδα: www.metlife.com.cy
 
 

Δειτε Επισης

Universal Life
Trust International Insurance Company (Cyprus) Ltd
SoEasy Insurance
MetLife
Eurolife
Ύδρα Ασφαλιστική
Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos
Κυπριακές Ασφαλιστικές Εταιρείες: Οι πρωταγωνιστές