ΠΑΣΥΔΥ: Γραπτό διάβημα προς ΥΠΟΙΚ για άρση απόφασης κατάργησης ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς

Η ΠΑΣΥΔΥ θα προβεί σε γραπτό διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών, με το οποίο θα ζητήσει άρση της απόφασης για κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων για εργαζόμενους γονείς, που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, με αφορμή την εγκύκλιο Αρ. 1623, ημερ. 12 Ιουνίου 2020, με θέμα  «Κατάργηση ειδικών ρυθμίσεων Κατηγορίας Β του καταλόγου των ευπαθών ομάδων και εργαζόμενων γονέων που έχουν την ευθύνη φροντίδας παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών ή παιδιών με αναπηρία ανεξαρτήτως ηλικίας», η ΠΑΣΥΔΥ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για το περιεχόμενο της εγκυκλίου και αναφέρει ότι στο ίδιο πλαίσιο θα ζητήσει όπως μη προωθηθεί τυχόν κατάργηση των διευκολύνσεων που παρέχονται αυτή τη στιγμή στους γονείς για παραλαβή των παιδιών τους.

Επισημαίνει το γεγονός ότι «η απόφαση για κατάργηση των ειδικών ρυθμίσεων για τους εργαζόμενους γονείς εκδόθηκε σε νεκρό χρόνο με ημερομηνία εφαρμογής την αμέσως επόμενη εργάσιμη μέρα, με αποτέλεσμα να καταλάβει εξαπίνης τους γονείς στους οποίους δεν δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος για τις απαιτούμενες διευθετήσεις για τη φύλαξη των παιδιών τους».
 
Σημειώνει ότι «η προαναφερόμενη απόφαση λήφθηκε μόλις δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του σχολικού έτους, που οριοθετείται στις 26 Ιουνίου, και σύμφωνα με τις προηγούμενες εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών οι διευκολύνσεις και οι ρυθμίσεις για τους γονείς επρονοείτο ότι θα ίσχυαν μέχρι τουλάχιστον αυτή την ημερομηνία, αφήνοντας στην ουσία γονείς και παιδιά μετέωρους».
  
Επιπρόσθετα, η ΠΑΣΥΔΥ θα ζητήσει να ληφθούν υπόψη ότι τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία/βρεφοκομικοί σταθμοί θα συνεχίσουν να λειτουργούν με εκ περιτροπής φοίτηση καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σύμφωνα και με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

«Συνεπώς», καταλήγει, «θα υποδειχθεί ότι η κατάργηση της ειδικής άδειας για φροντίδα παιδιού αποτελεί εσπευσμένη απόφαση, που θα δημιουργήσει ενδεχομένως σοβαρά προβλήματα στους γονείς και τα παιδιά που επηρεάζονται».

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Πετρίδης: Η ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε., η οικονομική ασφάλεια και αυτά που πρέπει ν’ αλλάξουν
Αναθεώρηση Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης για μεγαλύτερη ευελιξία-Οι νέοι κανόνες
Νίκος Χριστοδουλίδης: Σε αναπτυξιακή τροχιά με ακόμη πιο θετικές προοπτικές για το μέλλον η οικονομία της Κύπρου
Eurostat: Παραμένει κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης η ανεργία στην Κύπρο
Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο της Κύπρου η έκθεση της MONEYVAL
Κωνσταντίνος Πετρίδης: Εθνικό όπλο που δεν πρέπει να παραχωρηθεί η χαμηλή φορολογία
Ετήσια αύξηση πέραν του 5% σε αξία και όγκο εργασιών λιανικού εμπορίου
Στα €523 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Κινήθηκε ανοδικά και ανήλθε στο 2,4% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο
Σε αυτούς τους τομείς και επαγγέλματα θα μπορούν να εργαστούν φοιτητές από τρίτες χώρες-Δείτε το διάταγμα