Powered by

Πετρίδης: Από μας θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν οι προβλέψεις της Κομισιόν

Από εμάς θα εξαρτηθεί αν θα διαψευσθούν προς το καλύτερο οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της οικονομίας, δηλώνει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Στις χθεσινές εαρινές της προβλέψεις, η Κομισιόν υποβάθμισε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις προβλέψεις της για πορεία της κυπριακής οικονομίας λόγω των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, εκτιμώντας πλέον ότι φέτος το κυπριακό ΑΕΠ θα συρρικνωθεί με ρυθμό 7,4% για να ανακάμψει το 2021 με ρυθμό 6,1%. Σε σύγκριση με τις προβλέψεις του περασμένου Φεβρουαρίου (ανάπτυξη 2,8%), οι νέες εκτιμήσεις της Κομισιόν για φέτος συνιστούν συνολική επιδείνωση πέραν των 10 ποσοστιαίων μονάδων.
 
«Οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΕ είναι χειρότερες κατά 10% του ΑΕΠ σε σχέση με πέρσι. Για την Κύπρο προβλέπεται ύφεση -7,4% το 2020 και δυνατή ανάκαμψη 6,1% το 2021. Αυτά θεωρητικά και αβέβαια. Από εμάς θα εξαρτηθεί το αν θα τους διαψεύσουμε προς το καλύτερο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με σημαντική άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Αυξητικά η απασχόληση στον ευρύ δημόσιο τομέα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους-Πάνω κατά 1,7%
Στις 13.524 ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ετήσια αύξηση στο ωριαίο εργατικό κόστος το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ανδρέας Αντωνιάδης: Προσπάθειες Γενικού Λογιστηρίου για αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής παιδείας
Γόνιμη και επικοδομητική συνάντηση ΕΒΕ Αμμοχώστου με Κωνσταντίνο Ιωάννου-Iκανοποίηση για την ανταπόκριση του Υπουργού
Κοινή διακήρυξη Κύπρου-Ινδίας: Δέσμευση επέκτασης οικονομικών δεσμών μέσω αύξησης εμπορίου και επενδύσεων
Χριστοδουλίδης-Μόντι: Μεγάλες δυνατότητες για εμπόριο και επενδύσεις με φόντο τα πλεονεκτήματα της Κύπρου
«Η Κύπρος αποτελεί την πύλη εισόδου της Ινδίας στην Ευρώπη-Θα εργαστούμε για ενίσχυση των σχέσεων Ε.Ε.-Ινδίας»
Κανονικά λειτουργούν τα ταμεία του ΕΟΑ Λάρνακας στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη