Powered by

Νέες απώλεις στο ΧΑΚ την Τρίτη

Σημαντική πτώση που φτάνει τις 1,52% παρουσίασε την Τρίτη το Χρηματιστήριο, ωθούμενο από τις απώλειες κυρίως στους τραπεζικούς τίτλους. 
 
Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 47,24 μονάδες. Μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση παρουσίασε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος υποχώρησε στις 28.04 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,68%. Ο ημερήσιος τζίρος διαμορφώθηκε στις €158.781.
Μοιρασμένη εικόνα παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Κέρδη παρουσίασε ο τομέας των Ξενοδοχείων με 1,02% και η Εναλλακτική Αγορά με 0,44%. Αντίθετα σημαντικές ζημιές παρουσίασαν οι Επενδυτικές Εταιρείες με 3,30% και η Κύρια Αγορά με 2,91%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €113.156 (πτώση 5,07% - τιμή κλεισίματος €0,58). Ακολούθησαν οι μετοχές της Ελληνικής Τράπεζας με €15.833 (πτώση 3,33% ΄- τιμή κλεισίματος €0,58), της Logicom με €7.580 (άνοδος 0,53% - τιμή κλεισίματος 0,95), της Petrolina Holdings με €6.044 (πτώση 5,63% - τιμή κλεισίματος €0,75) και της Πανδώρα Επενδύσεις με €3.300 (άνοδος 20% - τιμή κλεισίματος €0,06).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, έντεκα κινήθηκαν ανοδικά, έξι πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 191.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με αμελητέες απώλειες άρχισε την εβδομάδα το ΧΑΚ
Παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή ΦΠΑ-Καμπανάκι από το Τμήμα Φορολογίας
Στα €619,1 εκ. το πλεόνασμα γενικής κυβέρνησης το πρώτο τρίμηνο 2025-Ποια η αύξηση σε έσοδα και δαπάνες
Νέα σελίδα υποστήριξης «Tax For All» και εξυπηρέτηση για θέματα φορολογίας μέσω ψηφιακού βοηθού
Η μέση διάρκεια του εργασιακού βίου στην Κύπρο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση
Εβδομαδιαία βάση κέρδη 0,9% στο ΧΑΚ
Επαναλειτουργεί το σύστημα Tax For All στις 21 Ιουλίου...Οι νέες προθεσμίες από το Τμήμα Φορολογίας
27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις επί θητείας Κ. Πετρίδη ως υπουργού Εσωτερικών-Όσα κατέθεσε στο Δικαστήριο
Αd hoc Επιτροπή από τον Σεπτέμβριο για την φόρμουλα υπολογισμού της κρατικής χορηγίας προς Δήμους
Αντίστροφη μέτρηση για την φορολογική μεταρρύθμιση-Αυτά είναι τα έξι νομοσχέδια που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση