Powered by

Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν διάλογο με TUI για επιστροφή των τουριστών

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία έχουν ξεκινήσει διάλογο με την TU Iκαι συζητούν «εντατικά για την επιστροφή των τουριστών». 

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), προϋπόθεση αποτελεί η σταδιακή προσαρμογή των πτήσεων και των ταξιδιωτικών περιορισμών. «Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι με τους περιορισμούς των πτήσεων χάνουμε τη βάση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και οι χώρες της Νότιας Ευρώπης έχουν εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο Φριτς Γιούσεν, επικεφαλής της TUI, την Τρίτη, σε επιστολή του προς τους συνεργάτες του.

Στην είδηση του DPA με τίτλο «Η TUI αναμένει σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού», αναφέρεται πως ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI εκτιμά ότι η επανέναρξη του τουρισμού κατά την κρίση του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. 

«Το άνοιγμα πιθανότατα θα είναι σταδιακό και θα ξεκινήσει σε περιφερειακό επίπεδο. Συνεπώς, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι θα δεχθούν νωρίτερα τουρίστες σε σύγκριση με τις περιοχές στην ηπειρωτική Ισπανία», έγραψε ο Γιούσεν στην επιστολή.

Το επίκεντρο της σεζόν πιθανότατα θα μετατεθεί για αργότερα. Ωστόσο, η τουριστική βιομηχανία και οι πολιτικοί «πρέπει να κάνουν τα πάντα για να καταστήσουν τα ταξίδια όσο το δυνατόν εφικτά», σημειώνεται. 

Η TUI έχει παγώσει την ταξιδιωτική της δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο μέχρι τις 15 Μαΐου και για να γεφυρώσει το κενό της κρίσης έλαβε κρατικό δανεισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στρατηγική συνεργασία Zela Aviation-Δήμου Σκύρου...Η δέσμευση που επιβεβαιώνει η εταιρεία
Wizz Air: Στην κορυφή της κατάταξης για τις χαμηλότερες εκπομπές μεταξύ μεγάλων αεροπορικών εταιρειών το 2024
Παγκόσμια τουριστική έκρηξη-Γιατί τα ταξίδια γίνονται η μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη
Μοναδική εμπειρία refined dining στους ατμοσφαιρικούς χώρους του Amyth of Nicosia
Μια... Anassa γεμάτη αναζωογόνηση και ένα τριήμερο με την όμορφη θέα του Kόλπου της Χρυσοχούς (pics)
Πού θα ταξιδέψουν φέτος οι Ευρωπαίοι τουρίστες-Τέταρτη σε προτιμήσεις η Ελλάδα
City of Dreams Mediterranean: Γιόρτασε τη δεύτερη επέτειό του δωρίζοντας μία BMW i4 eDrive40 Gran Coupe
Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ταξιδιωτικός «πυρετός» ως το 2040-$15 τρις θα δαπανώνται ετησίως για ταξίδια
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς