Powered by

Αυξήθηκε κατά 0,7% ο πληθωρισμός

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2020 αυξήθηκε κατά 0,11 μονάδες και έφτασε στις 101,34 μονάδες σε σύγκριση με 101,23 μονάδες τον Φεβρουάριο 2020. Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 ο ΔΤΚ αυξήθηκε κατά 0,7%. 
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020, ο ΔΤΚ σημείωσε αύξηση 1,1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. 
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019 καταγράφηκε στον Ηλεκτρισμό (9,2%) ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία Γεωργικά Προϊόντα παρουσίασε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό -5,8%. 
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή
Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 3,7% αντίστοιχα. 
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (11%). Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, οι μεγαλύτερες μεταβολές παρουσιάστηκαν στις κατηγορίες Επικοινωνίες (3,8%), Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (2,8%) και Μεταφορές (2,5%). 
 
Τη μεγαλύτερη επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Μαρτίου 2020 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 είχε η κατηγορία Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο (0,45). 
Τη μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα είχε η κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (0,71). 
Τη μεγαλύτερη θετική επίπτωση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με το δείκτη του Μαρτίου 2019 είχε ο ηλεκτρισμός (0,33). 
Τέλος, τα είδη ένδυσης (0,49) είχαν την μεγαλύτερη θετική επίδραση στη μεταβολή του ΔΤΚ του Μαρτίου 2020 σε σχέση με τον αντίστοιχο δείκτη του προηγούμενου μήνα, ενώ αρνητική επίπτωση είχαν τα φρέσκα λαχανικά (-0,59) και τα πετρελαιοειδή (-0,36). 

Δειτε Επισης

Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ
Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα