Powered by

Covid-19: O ευρωπαϊκός τουρισμός χάνει 1 δισ. ευρώ μηνιαίως

Ο ευρωπαϊκός τουριστικός τομέας έχασε δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία από τον Ιανουάριο, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού, δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν, εκτιμώντας ότι οι απώλειες για τη βιομηχανία αυτήν ανέρχονταν «τουλάχιστον στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ ανά μήνα».

«Από τον Ιανουάριο, χάθηκαν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια διανυκτερεύσεις και περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον μήνα» για τον τουριστικό τομέα, ανέφερε ο Γάλλος Επίτροπος, σε συνέντευξη που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια BFMTV και RMC.

Ο Μπρετόν σημείωσε ότι λαμβάνονται μέτρα σε επίπεδο χωρών μελών, φέρνοντας ως παράδειγμα τα 3,2 δισεκ. ευρώ που αποδεσμεύτηκαν στην Ιταλία.

Στις 25 Ιανουαρίου η Κίνα απαγόρευσε τα οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας. Η χώρα αυτή είναι ο μεγαλύτερος «παραγωγός» τουριστών στον κόσμο, με περίπου 150 εκατομμύρια ταξίδια στο εξωτερικό το 2018.

«Από τον Ιανουάριο, οι Κινέζοι τουρίστες δεν έρχονται πλέον στην Ευρώπη», λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, υπενθύμισε ο Μπρετόν.

Οι Κινέζοι προτιμούν να ταξιδεύουν σε χώρες της Ασίας, όμως όταν επιλέγουν πιο μακρινά ταξίδια, οι αγαπημένοι προορισμοί τους είναι η Ευρώπη, η Αυστραλία και οι ΗΠΑ. Στην Ευρώπη, η πρώτη χώρα προορισμού είναι η Γαλλία, που το 2018 υποδέχτηκε 2,2 εκατομμύρια τουρίστες.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Άνοιγμα Κίνας στην Ευρώπη: Οι σχέσεις με την Ε.Ε. φέρνουν «πολύτιμη σταθερότητα» στην παγκόσμια οικονομία
Ανάπτυξη 0,4% στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο-Ποια κράτη ξεχώρισαν
Χρυσός: Διατηρεί τη σταθερότητά του εν μέσω εξελίξεων στο εμπόριο και τις αγορές-Ξεπέρασε και πάλι τις $3.000 η ουγγιά
Γλίτωσε την ύφεση η Γερμανία… Ανάπτυξη 0,2% το α’ τρίμηνο-Οι δασμοί απειλούν τις προοπτικές
ΗΠΑ: Στο έλεος της πολιτικής Τραμπ τα έργα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα
Πρώτα αρνητικά σημάδια από τους δασμούς στην κινεζική οικονομία-Βαρύ πλήγμα στη μεταποίηση τον Απρίλιο
Κίνα: Κατάρτισε «λευκή λίστα» με αμερικανικά προϊόντα που εξαιρούνται από τους δασμούς 125%
Νέα πυρά Τραμπ κατά Πάουελ για τους δασμούς-«Δεν κάνει καλή δουλειά, ξέρω περισσότερα για τα επιτόκια από αυτόν»
Βρετανία: Προχωρά στη θέσπιση ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρυπτονομίσματα
ΗΠΑ: Αρνητικό ρεκόρ στο εμπορικό έλλειμμα-Πλήγμα για το ΑΕΠ