Powered by

ACTA: Aναγκαίο κακό το stop της κυβέρνησης στον τουρισμό μας

Ως αναγκαίο κακό για να προληφθούν τα χειρότερα βλέπει την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει την έλευση τουριστών στην Κύπρο, από τις 15 Μαρτίου και για περίοδο 15 ημερών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλης Σταματάρης. 

Κάνοντας ένα πρώτο σχόλιο στο InBusinessNews για τις συνέπειες της απόφασης, εν μέσω μιας περιόδου που ο τουρισμός είναι ήδη πληγωμένος, ο πρόεδρος του ACTA είπε ότι το μέτρο λαμβάνεται σε μια περίοδο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως λιγότερο βλαβερή, καθώς ήταν ήδη μια περίοδος που ο τουρισμός βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Ίσως να είναι καλύτερα που η απόφαση λήφθηκε σήμερα, παρά να περιμέναμε την περίοδο του Πάσχα και την καλοκαιρινή περίοδο, πρόσθεσε, καθώς το μεγάλο στοίχημα είναι να σωθεί η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος.
 
Διαβάστε ακόμα:

Τι οικονομικά μέτρα έλαβαν οι μεγάλοι για κορωνοϊό

Ryan Air: Αναστολή δρομολογίου Πάφος-Τελ Αβίβ

 

Υπάρχουν ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούμε, αλλά η σημερινή εξέλιξη διαφαινόταν από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (κλείσιμο σχολείων κτλ.), εξήγησε, συστήνοντας υπομονή, ώστε ο ιός να μην εξαπλωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην Κύπρο.

 
 
Τι γίνεται με τις προκρατήσεις των τουριστών
Όσον αφορά τις προκρατήσεις των τουριστών, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν προς Κύπρο αυτό το διάστημα, ο Βασίλης Σταματάρης ήταν σαφής, λέγοντας μας πως «τους τελευταίες μήνες ζούμε με το αύριο και το σήμερα» και ότι οι αποφάσεις των κρατών, λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλάζουν από ώρα σε ώρα. Στο ίδιο πλαίσιο, σημείωσε πως και άλλες χώρες της ΕΕ προχώρησαν σε δραστικά μέτρα και έκλεισαν τα αεροδρόμια τους ως μέτρο άμυνας.
 

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το νέο δρομολόγιο της Wizz Air από το αεροδρόμιο Λάρνακας-Πότε αρχίζουν οι πτήσεις
Ν. Χατζηγεωργίου: Αρνητικές συνέπειες στην ξενοδοχειακή βιομηχανία από Airbnb, θετικές για οικονομία
Συμμετοχή Κύπρου στο έργο IndusTour-Interreg Europe για προώθηση βιομηχανικού τουρισμού μέσω ΕΤΑΠ Λευκωσίας
Συγκρατημένη αισιοδοξία για τον ελληνικό τουρισμό-Οι τρεις προκλήσεις
Συνεχίζεται η ψηφιοποίηση πληροφοριών από ΕΤΑΠ Πάφου-Σε εξέλιξη η δημιουργία 18 νέων έξυπνων πινακίδων
Τέσσερα βραβεία στα BTME 2025 για την Emirates-Καλύτερος αερομεταφορέας παγκοσμίως για 12η συνεχόμενη χρονιά
Elysium: Ανακαίνιση των 48 σουιτών επένδυση ύψους 10 εκατ.-Ανάμεσα στα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης
Ετοιμάζεται να προσγειωθεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η IndiGo Αirlines-Οι σχεδιασμοί της εταιρείας
Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν