Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Πλάνα για επένδυση €60 εκατ στο Βερεγγάρια

Μεγαλεπήβολα σχέδια για την αξιοποίηση του υπό κατάρρευση ιστορικού ξενοδοχείου Βερεγγάρια στον Πρόδρομο κάνει η εταιρεία Planetvision Capital, η οποία προχώρησε πρόσφατα στην απόκτηση του εν λόγω ακινήτου από την Gordian Holdings.

Διαβάστε ακόμα:
Γ. Χατζηγιάννης: Η ψηφιοποίηση δεν είναι θέμα επιλογής αλλά επιβίωσης
Γιώργος Σ. Ιωάννου: Δυόμιση και πλέον εκατομμύρια επισκέπτες
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, με τη διαδικασία εξαγοράς να βρίσκεται στο τελικό στάδιο (καθώς εκκρεμούν γραφειοκρατικές διαδικασίες), η Planetvision κάνει ήδη τους σχεδιασμούς της για τον τρόπο ανάπτυξης και αξιοποίησης του Βερεγγάρια, με στόχο την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχείο σε τουλάχιστον δύο χρόνια. Στόχος, η δημιουργία ενός resort υψηλότατων προδιαγραφών, με επίκεντρο το wellness, soul and body, το οποίο θα έχει το δικό του εξειδικευμένο πελατολόγιο πολύ υψηλού εισοδήματος, μια κατηγορία τουρίστα, η οποία δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Κύπρο. Πολύ λίγα είναι τα ορεινά resorts αυτού του τύπου που λειτουργούν στο εξωτερικό, και ένα από αυτά είναι το Fairmont Banff Springs στον Καναδά, από το οποίο εμπνεύστηκε η εταιρεία το επιχειρηματικό της πλάνο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Planetvision, ως ιδιοκτήτης σκοπεύει να προχωρήσει σε μια επένδυση της τάξης των €60 εκατ, για τη δημιουργία ενός ξενοδοχειακού συγκροτήματος συνολικά 60 – 70 δωματίων, με minimum διαμονή τα €1000 το βράδυ. Όσο για το κόστος δημιουργίας του κάθε δωματίου, δεν αποκλείεται να αγγίξει το €1 εκατ.
 
Τονίζεται ότι θα επιχειρηθεί, με κάποιο τρόπο η διασύνδεση του ξενοδοχείου που θα λειτουργήσει στο Βερεγγάρια με το ξενοδοχείο Sofitel που θα δημιουργηθεί το 2022 στη Λεμεσό, πίσω από το οποίο βρίσκεται επίσης η Planetvision. Ωστόσο στο Βερεγγάρια δεν θα λειτουργήσει το brand Sofitel. Αντίθετα, για τον Πρόδρομο αναζητείται ακόμα το brand που θα συνάδει με τον συγκεκριμένο τύπο ορεινού ξενοδοχείου.
 
Σε αναζήτηση operator
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις της Planetvision με ενδιαφερόμενους διαχειριστές μεγάλων ξενοδοχείων του εξωτερικού, προκειμένου να εξευρεθεί ο operator που θα αναλάβει το συγκεκριμένο project και συνεπώς θα φέρει το brand και το πελατολόγιο τους.  Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τρεις ή τέσσερις operators, ωστόσο για την ώρα η εταιρεία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με συγκεκριμένο όμιλο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη διαχείριση μεγάλου brand ορεινών resort σε όλον τον κόσμο. Εάν «κλειδώσει» σύντομα η συμφωνία, δεν αποκλείεται η αναδόμηση του ξενοδοχείου να ξεκινήσει σε ένα περίπου χρόνο.
 
Αναδόμηση και όχι κατεδάφιση
Σε ότι αφορά το ίδιο το κτήριο, ο στόχος είναι να διατηρηθεί, όχι να κατεδαφιστεί και να δημιουργηθεί καινούριο κτίσμα από την αρχή. Όπως χαρακτηριστικά μας λέχθηκε από αρμόδια πηγή, «η αξία του εν λόγω ακινήτου, το οποίο θεωρείται διατηρητέο, είναι η αξία του υφιστάμενου κτηρίου που έχει μια ιστορία». Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό που αρέσει περισσότερο στους ξένους. Επομένως, η Planetvision προσανατολίζεται στο να κρατήσει ένα μεγάλο μέρος του κτηρίου, αξιοποιώντας και κάποια από τα κίνητρα που προσφέρει η Κυπριακή Δημοκρατία.
 

 
Από την Ocean Tankers στην Planet Vision
Υπενθυμίζεται ότι το Βερεγγάρια είχε περάσει στα χέρια της Gordian μαζί με τα δάνεια της εταιρείας Ocean Tankers, μέσω του πακέτου δανείων Helix, το οποίο πώλησε η Τράπεζα Κύπρου. Προηγουμένως η τράπεζα είχε δοκιμάσει δύο φορές, ανεπιτυχώς, να το πωλήσει μέσω πλειστηριασμού.
 
Η Planetvision προχώρησε πρόσφατα σε αγορά του ακινήτου από τη Gordian. Η τιμή πώλησης δεν έγινε γνωστή.
 
Το ακίνητο καταλαμβάνει γη έκτασης 26.520 τ. μ ενώ το κτήριο καλύπτει έκταση 4.980 τ.μ. Eίναι περίπου 80 χρόνων και αποτελείται από 80 δωμάτια σε δύο πτέρυγες ενώ υπάρχει και ένα ακόμη συμπληρωματικό κτήριο με εμβαδό 280 τ.μ. και εστιατόριο 200 τ.μ. Είναι κτισμένο με σκελετό από συνδυασμό πέτρας και οπλισμένου σκυροδέματος και τοιχοποιία από πέτρα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ξενοδοχείο σήμερα βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς ένα μέρος του έχει κατεδαφιστεί λόγω βροχών και χιονόπτωσης.
 

 

Δειτε Επισης

Λουίς Ντε Γκίντος: Εντυπωσιακή βελτίωση στην οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου
Στο τελικό στάδιο η διαμόρφωση νέας ολοκληρωμένης στεγαστικής στρατηγικής με έμφαση στην προσιτή στέγη
Hellenic Bank Partnership Stories: ANCALA Partners LLB
Πρώτο ετήσιο συνέδριο της ΚΤΚ με επιτόκια και πληθωρισμό στο επίκεντρο
Με αναβάθμιση οικονομίας και τραπεζών, σφυρίζουν λήξη της κρίσης του 2013 οι Moody’s
Πανίκος Νικολάου: Ξανά σε επενδυτική βαθμίδα μετά από 12 χρόνια η Τράπεζα Κύπρου
Moody's: Μετά τη χώρα αναβάθμισαν Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική
Αλλάζει το ΦΠΑ 1η Νοεμβρίου!
Ετήσια αύξηση 3,2% στον Δείκτη Τιμών Κατοικιών
FML Ship Management: «Απόπλους» για τον διευθυντή της εταιρείας Sunil Kapoor