Γιώργος Σ. Ιωάννου: Δυόμιση και πλέον εκατομμύρια επισκέπτες

To υδροπάρκο Fasouri Watemania Waterpark στη Λεμεσό, το οποίο ανήκει στον Όμιλο Λανίτη, λειτούργησε για πρώτη φορά το 1999 συμπληρώνοντας φέτος 20 χρόνια επιτυχημένης πορείας, όπως ανέφερε ο Chief Executive Officer of Lanitis Entertainment Ltd Γιώργος Σ. Ιωάννου. Το Fasouri Watemania Waterpark ήταν ανάμεσα στους φετινούς υποψήφιους στην κατηγορία Τουρισμός, Ψυχαγωγία, Εστίαση στα IN Business Awards.

Διαβάστε ακόμα:
Πλάνα για επένδυση €60 εκατ στο Βερεγγάρια
Γ. Χατζηγιάννης: Η ψηφιοποίηση δεν είναι θέμα επιλογής αλλά επιβίωσης
 
Ψυχαγωγία – Ασφάλεια – Χαλάρωση
Ο τουρισμός είναι ένας από τους τομείς δραστηριότητας του Ομίλου, και το υδροπάρκο είναι ένα έργο το οποίο από τον καιρό της δημιουργίας του είχε σαν στόχο του τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και τη συμβολή προς την τουριστική ανάπτυξη της πόλης της Λεμεσού και της Κύπρου γενικότερα.

Το υδροπάρκο στο Φασούρι έχει δημιουργηθεί με γνώμονα την ασφαλή ψυχαγωγία του κοινού μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μακριά από την ένταση της καθημερινότητας. Ως εκ τούτου, η ψυχαγωγία, η ασφάλεια και η χαλάρωση είναι το τρίπτυχο που δημιουργεί μοναδικές εμπειρίες και αναμνήσεις στους επισκέπτες του, τόσο τους ξένους όσο και τους ντόπιους.

Μέχρι σήμερα, έχει φιλοξενήσει πέραν των 2,5 εκατομμυρίων επισκεπτών τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.
 
Οι προκλήσεις
Η επιτυχημένη λειτουργία του υδροπάρκου είναι στενά συνδεδεμένη με τις επιδόσεις του εισερχόμενου τουρισμού στην Κύπρο, επομένως κάθε δύσκολη τουριστική χρονιά επηρεάζει και το βαθμό επιτυχίας της λειτουργίας του υδροπάρκου. Επίσης, η εποχικότητα του κυπριακού τουρισμού παρόλο που είναι κάτι που δεν ελέγχεται από το ίδιο το υδροπάρκο, επηρεάζει άμεσα τη χρονική διάρκεια λειτουργίας του.
 
Η ανάπτυξη και αναβάθμιση
O τομέας του τουρισμού γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με θετικούς ρυθμούς. Πιστεύω ότι τα θεματικά πάρκα που επηρεάζονται άμεσα από τις επιδόσεις του τουρισμού, θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, εφόσον δεν παρέχουν μόνο μία συγκεκριμένη υπηρεσία ή προϊόν, αλλά μία ολοκληρωμένη ψυχαγωγική εμπειρία. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση των υπηρεσιών ενός θεματικού πάρκου.
 
Θετική προοπτική
Ο ανταγωνισμός στον τομέα θα συνεχίσει να μεγαλώνει, αλλά πιστεύω ότι τα projects που παρέχουν εξειδικευμένα προϊόντα και υπηρεσίες – όπως ένα υδροπάρκο – σε ψηλό επίπεδο ποιότητας υπηρεσιών και ασφάλειας, έχουν θετική προοπτική και μέλλον.
 
Εμπλουτισμός
Όραμά μου είναι να συνεχίσει το Fasouri Watermania Waterpark να παρέχει ψηλού επιπέδου ψυχαγωγία σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες και να παραμείνει ως ένα σημαντικό έργο που εμπλουτίζει την το τουριστικό προϊόν της Κύπρου και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου.
 
Από τσουλήθρες μέχρι μασάζ
Το υδροπάρκο προσφέρει ένα πολύ μεγάλο αριθμό παιχνιδιών και υπηρεσιών: 30 διαφορετικές τσουλήθρες για όλες τις ηλικίες, από τη τσουλήθρα Καμικάζι για τους πιο τολμηρούς μέχρι τη μεγαλύτερη πισίνα κυμάτων στο νησί, και από τη τσουλήθρα σωλήνα “Aqua” μέχρι το τεμπέλη-ποταμό.
Επίσης, λειτουργούν 9 καφεστιατόρια, χώροι ξεκούρασης και χαλάρωσης (μασάζ), κατάστημα σουβενίρ, δωρεάν χώρος στάθμευσης, δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους θαμώνες, γραφείο πρώτων βοηθειών και φυσικά η άρτια εκπαιδευμένη ναυαγοσωστική ομάδα του υδροπάρκου.
 
FACTS & FIGURES
Προσωπικό: Πέραν των 100 ατόμων

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα