Powered by

Νέο πακέτο δασμών ετοιμάζει η Βρετανία για το 2021

Η Βρετανία σχεδιάζει να αναπτύξει ένα νέο πρόγραμμα δασμών που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2021 και θα αφορά προϊόντα από χώρες σε όλο τον κόσμο με τις οποίες δεν θα υπάρχουν άλλες εμπορικές συμφωνίες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε μια διαβούλευση τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να διαμορφωθεί το καλύτερο εθνικό δασμολογικό καθεστώς, το οποίο θα είναι γνωστό ως Παγκόσμιοι Δασμοί του Ηνωμένου Βασιλείου (UK Global Tariff). Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την απλοποίηση ακόμα και την άρση δασμών για προϊόντα, που δεν παράγονται στη βρετανική αγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είναι απολύτως σημαντικό να απομακρυνθούμε τώρα από το περίπλοκο δασμολογικό πρόγραμμα που μας επιβλήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε η υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας σε ανακοίνωση.

«Αυτή είναι η ευκαιρία μας να καθορίσουμε τη δική μας δασμολογική στρατηγική που θα είναι η σωστή για τους Βρετανούς καταναλωτές και τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα».

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Πάουελ: Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του και τα σενάρια των αγορών
Γερμανία: Αύξηση 11% στην παραοικονομία-Ποιοι είναι οι λόγοι
Πάνω από 4 στους 10 Αμερικανούς βλέπουν μείωση στο πραγματικό τους εισόδημα
UBS: Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Ιαπωνία ξεκαθαρίζει το εμπορικό τοπίο
Σε υψηλό έντεκα μηνών η ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Ευρωζώνης τον Ιούλιο
Τραμπ: Δασμοί 15%-50% για χώρες χωρίς εμπορικές συμφωνίες με τις ΗΠΑ… Τι λέει για την Ε.Ε.
Deutsche Bank: Άλμα κερδών το δεύτερο τρίμηνο του 2025-Άγγιξαν τα 1,5 δις ευρώ
Χρυσός: Πώς η Κίνα αυξάνει τα αποθέματά της και μειώνει την εξάρτηση από το δολάριο
Πιέζει ο χρόνος… Όλα στο τραπέζι για το εμπορικό deal ΗΠΑ-Ε.Ε.
Ανάσα για αγορές και επενδυτές οι πρόσφατες δασμολογικές συμφωνίες του Τραμπ