Naguib Sawiris: Έρχεται συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας

Η αναστάτωση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός θα προκαλέσει συρρίκνωση της παγκόσμιας οικονομίας αν δεν περιοριστεί η εξάπλωσή του τους επόμενους μήνες, προειδοποιεί ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος, Naguib Sawiris.

«Φανταστείτε μια οικονομία σαν της Κίνας, με τον λαό της να μην μπορεί να ταξιδέψει, να κάνει εμπόριο και συμφωνίες», ανέφερε μιλώντας στο CNBC.

«Φανταστείτε μια εταιρεία σαν την Huawei, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες της», ανέφερε ο Sawiris για να προσθέσει ότι το πλήγμα θα είναι βαρύ.

Ο ιός που ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Ουχάν στα τέλη του 2019 έχει πλέον εξαπλωθεί σε πάνω από 30 χώρες.

Μεγάλη εξάπλωση σημειώνουν χώρες όπως η Ιταλία, η Νότια Κορέα και το Ιράν.

Δεδομένου ότι πολύς κόσμος διασχίζει τα σύνορα μεταξύ Ιταλίας – Ελβετίας για επαγγελματικούς λόγους, ο Sawiris ανέφερε ότι θα είναι μια ανησυχητική κατάσταση αν η τελευταία χρειαστεί να κλείσει τα σύνορά της.

Προειδοποίησε επίσης ότι η Αφρική δεν θα είναι σε θέση να περιορίσει την κατάσταση αν φτάσει ο ιός στην ήπειρο, καθώς είναι εντελώς απροετοίμαστη για κάτι τέτοιο.

«Φοβάμαι ότι η παγκόσμια οικονομία θα σημειώσει συρρίκνωση αν δεν βρεθεί γρήγορα αντίδοτο και εμβόλιο», επισήμανε ο Sawiris.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Εντατικά τα έργα σε Συνεδριακό Κεντρό και ΑΞΙΚ ενόψει Προεδρίας-Παραδίδονται εντός Σεπτεμβρίου
ERB Cyprialife και ERB Asfalistiki... Παίρνει σάρκα και οστά η συγχώνευση με Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική
Θεσπίζεται με σφαγίδα Υπουργικού ο Εθνικός Μηχανισμός Ελέγχου Άμεσων Ξένων Επενδύσεων-«Πρόκειται για θεσμική τομή»
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
Το...κοστούμι που ράβει για τον διάδοχο του Μιχάλη Καμμά ο Σύνδεσμος Τραπεζών-Τα προσόντα, οι ικανότητες και οι ευθύνες
Τζ. Κωνσταντίνου Παναγιώτου: Η διαφθορά στην Κύπρο και αυτό που έρχεται να καταπολεμήσει δραστικά η πρόταση του ΔΗΣΥ
Η νορβηγική συνταγή για κατάλληλο και επαρκές ανθρώπινο δυναμικό στα ξενοδοχεία-Η πρωτοβουλία ΠΑΣΥΞΕ
Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντανή στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών