Sertao: Και τρίτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία

Και τρίτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία, σύμφωνα με το τουρκικό Περιοδικό Ναυτιλίας το οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για το γεωτρύπανο Sertao, το οποίο αυτή τη φορά πήρε σε δημοπρασία στη Βρετανία για 37,5 εκατομμύρια δολάρια. Το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε στη Νότιο Κορέα το 2012 και χρησιμοποιήθηκε από τη βραζιλιανή εταιρεία Petrobras μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με πηγές του περιοδικού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αγοράς και τρίτου γεωτρύπανου με την ονομασία Sertao, το οποίο βρισκόταν στο λιμάνι Port Talbot της Βρετανίας για δύο χρόνια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αγοράστηκε στην τιμή των 37,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το περιοδικό, το γεωτρύπανο κατασκευάστηκε από την Samsung το 2012 στη Νότιο Κορέα και μέχρι το 2015 το χρησιμοποιούσε η βραζιλιανή εταιρεία Petrobras. Έχει τη δυνατότητα να εκτελέσει την εργασία του κάτω από πολύ μεγάλη πίεση και ψηλή θερμοκρασία. Μπορεί να φτάσει σε βάθος 11 χιλιάδων 400 μέτρων και να διεξάγει γεώτρηση 3 χιλιάδων μέτρων. Το υπό σημαία Νησιών Μάρσαλ γεωτρύπανο Sertao έχει μήκος 227 μέτρα, πλάτος 42 μέτρα και το μέρος του πλοίου που είναι κάτω από το νερό είναι 12 μέτρα.

 ΠΗΓΗ: energypress.gr

Δειτε Επισης

Αυξήθηκε κατά 1,4% η βιομηχανική παραγωγή το 2022
ΟΣΙΚΑ: Εξεύρεση προσωπικού και ακρίβεια στο... τραπέζι
Χορηγίες για ευρυζωνικές υπηρεσίες υπερυψηλής ταχύτητας έως 1 Gbps
Η Diplomat αναλαμβάνει τη διανομή LIPTON και PG Tips
Θέλει συστημική λύση για ΜΕΧ η ΚΤΚ - Το έργο και ο στόχος
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έργα στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου
Ετήσια Τελετή Βράβευσης Αρίστων Εφήβων Νεανίδων 2022
Στα €23 δισ. το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2022
Ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων και προώθηση του e-learning στο Δημόσιο
Cyprus: The new Global Tech and Innovation Hub Summit