A. Arsalides: Ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις η Κύπρος

Στα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ευρωπαϊκή πλατφόρμα για επιχειρήσεις αναφέρθηκε η Anja Arsalides, Investment Promotion Officer, Invest Cyprus. Ανάμεσά τους, η πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό και εκπαίδευση, τα επιστημονικά κέντρα αριστείας, η υψηλής ποιότητας ζωή, η ελκυστικότητα και η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου ως επιχειρηματικό κέντρο, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος ζωής και επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Καζακστάς με τίτλο «Cyprus:Your EU Gateway To Global Investments», η κ. Arsalides τόνισε πως η Κύπρος, πέραν του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος προσφέρει καλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια, lifestyle και διαθέτει φυσικές ομορφιές σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας.

Υπογράμμισε πως η Κύπρος κατατάσσεται στην κορυφή μεταξύ των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τα επιτεύγματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσθεσε πως η χώρα μας παρέχει πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό. Μεταξύ άλλων, απαρίθμησε τα πλεονεκτήματα του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο διαθέτει  διεθνή επιχειρηματική εμπειρία,  το υψηλότερο επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ.  Η Κύπρος προσφέρει, εξειδικευμένους  επαγγελματίες, εύκολη πρόσβαση σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά ταλέντα και πολύγλωσσο εργατικό δυναμικό, ενώ συνιστά ελκυστικό προορισμό μετεγκατάστασης.

Αναφέρθηκε, επίσης, και στο χαμηλό κόστος ζωής που προσφέρει η Κύπρος σε σχέση με ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμός όπως είναι το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας